A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Értékteremtés a nőiességen keresztül

Németh Hajnal Auróra nem átlagos nő. Nem járja a plázákat, hogy ott szerezze be a legújabb divatos ruhákat. Egész máshonnan merít ihletet és ötletet is. Nem véletlen, hogy az ő világában minden kicsit más, minden kicsit színesebb.

Fotó: Sopronfalvi Ildikó

Auróra lakásába lépve a színek, formák láttán teljes döbbenet taglózza le az embert. Különleges népviseleti ruhákba öltöztetett próbababák ácsorognak mindenütt, millió virágos fejdísz és pénzérmés (lázsiás) ékszerek terítik be a lakás szinte valamennyi pontját.

Ám mindez csak a kívülálló számára furcsa színesség. Auróra (akinek művésznevét még a gimnáziumi magyar–latin tanára találta ki) ebben a miliőben él és alkot.

Rengeteg művészeti ágban tevékenykedik: szobrokat, installációkat készít, színházi és fesztiváldíszleteket tervez és kivitelez, performanszokat rendez, ahogyan egyedi ékszer- és ruhakollekcióval is rendelkezik. Ráadásként üvegablakokat is fest.

Sodródás vagy útkeresés

„Abszolút nem így képzeltem el az életemet – meséli az Aurora FolkGlamour tervezője. „Ha nagyon régről kezdjük, akkor én Győrben a Révai Miklós Gimnáziumba jártam, amely egy tudós-, bíró-, ügyvéd-, politikusképző iskola. Nem volt véletlen az iskolaválasztás, mert nagyon jó tanuló voltam, és egy darabig jogász, vagy valami hasonló szakmában gondolkoztam.

De közben rajzoltam, festettem, kerámiáztam is, és az egyik tanárom addig-addig mondogatta, hogy próbáljam meg a kerámia szakot az iparművészetin, míg végül beadtam a derekam. Jelentkeztem az akkori Iparművészeti Egyetemre, ahova végül csak harmadszorra vettek fel. A többiekhez képest én 4-5 évvel le voltam maradva.”

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 12. számának 58. oldalán!)

Címkék: népzene, iparművész, hagyományok, ballada, németh hajnal auróra, aurora folkglamour, sopronfalvi ildikó, magyar népviseletek, népművészet és divat

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!