A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Erről nem szeretnék beszélni

Mindenkinek joga van a titkaihoz. Megkérdeztem vagy két tucat embert, és mindannyian egyetértettek ebben. Aztán azt kérdeztem, hogy esne, ha az, akit szeretnek, titkolózna. Megint mindenki egyetértett, hogy a szeretett fél titka viszont fáj. Mert amíg titka van, távol van.

Fotó: Shutterstock.com

Akkor mi a helyes, mi a célszerű két ember kapcsolódásakor? Muszáj elmesélni az egész addigi életet, muszáj kiadni minden apró részletet, nevet, sikert és kudarcot, kínos és szégyenteljes eseményt?

És mi történik, ha néhány elhallgatott részletre egy nap fény derül, milyen érzés megtudni a szeretett emberről, hogy volt egy bizonyos kínos betegsége, hogy van egy felnőtt gyereke egy régi kapcsolatból, hogy nem is úgy áll a bankszámlája, ahogy hittük, vagy hogy az előző nőket csúnyán átverte?

Legszebbek vagyunk

Egy kapcsolat elején a legszebbnek akarjuk látni a másikat, és magunkat is a legszebbnek mutatjuk. És imádunk beszélgetni, kérdezni, kutakodni, megismerni a másik előző életeit, régi emlékeit, hogy azokkal együtt lehessen a miénk. És nem baj, ha romokat találunk benne, mert megbocsátunk, és hisszük, hogy mellettünk majd tökéletes emberré válik. Minél több részletet mond el, annál inkább szeretve érezzük magunkat, annál inkább elhisszük, hogy bízik bennünk, csakis bennünk.

És azt is imádjuk, ha faggat, mert hisz kíváncsi ránk. Jó érzés, ha érdekli a múltunk, ha beszélhetünk a fájdalmakról, ha megmutathatjuk a sebeket, ha sajnál, ha megígéri, hogy ő soha nem fog bántani. És kitárulkozunk. És szentül hisszük, hogy ezúttal semmi, de semmi rossz nem történhet.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 8. számának 39. oldalán!)

Címkék: titkok a kapcsolatban, kitárulkozás a kapcsolatban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!