A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Engedd el, ami fáj vagy dühít!

Gyakran hallani manapság jó tanácsként, hogy ha fáj vagy bosszant valami, el kell engedni. Mivel nem tudjuk pontosan, mit is jelent ez, pedig olyan bölcsen hangzik, zavartan bólogatunk, és úgy teszünk, mintha már nem is lenne semmi bajunk.

Fotó: Shutterstock.com

Az elengedés nagy gondolata Keletről származik, csakhogy a hozzá kapcsolódó magyarázat, metodika szétfoszlott útközben. Valóban jó lenne, ha a nyomasztó, bántó dolgokat el tudnánk engedni csak úgy, de hogyan kell azt csinálni?

A nagy igazságokkal tele a padlás

Ha bármilyen veszteség ér minket, legyen az egy hozzánk közel álló személy elvesztése vagy egy anyagi csőd, mely megtépázza az ingóságainkat, rosszul érezzük magunkat. A gondolataink csak akörül forognak, hogy amit eddig a magunkénak tudtunk, már nincs. Ez a gondolat elviselhetetlen.

Barátaink, szeretteink igyekeznek vigasztalni, és ilyesmiket mondanak: Ne bánkódj, lépj tovább! Ne bőgj, majd találsz másik szerelmet! Ne dühöngj, majd veszel másik autót! Menjünk bulizni, akkor majd elfelejted!

Szívből jövő tanácsok ezek mind, csak épp teljesen haszontalanok. Arra buzdítanak ugyanis, hogy a keservünket fojtsuk el, és minden erőnkkel gondoljunk valami másra. Működik ez? Dehogy. Ideig-óráig talán, de a legalattomosabb pillanatban a fájdalom újra ránk tör, és ezerszer jobban megkínoz, mint korábban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 2. számának 43. oldalán!)

Címkék: buddha, lelki fájdalom, osho, mi az elengedés?, terápiás sírás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!