A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Engedd be a nyarat!

És most nem csak arra gondolunk, hogy tárd ki az ablakokat, és hagyd, hogy beáramoljon a kellemes meleg, a fény, a színek meg az illatok - néhány lakberendezési praktikával az otthonod minden négyzetméterére meghívhatod, és ott is tarthatod a nyarat!

Fotó: Shutterstock.com

Szia, Nyár! Idén sokáig vártunk rád, nemegyszer suttogva a hűvös és változékony Tavasznak, hogy adja már át a helyét neked. És most végre, végre megérkezel!

Gyermekként még a nagy kertben futkározva, a cseresznyeszüretig hátralévő napokat számlálva vártalak – könnyű volt kiszámolni, mikor érkezel, hiszen a cseresznyézés általában egybeesett a nyári szünidő kezdetével –, felnőttként viszont kert és terasz hiányában már bizony csak a négy fal közt tartok visszaszámlálást, hogy mikor kezdhetünk ismét egymásra hangolódni.

Idén ez a várakozás a bezártságban, a home office és home school által új rutinnal megtöltött napokban minden eddiginél másabb, hangsúlyosabb árnyalatot kapott. Szép, komoly és bizalommal teljes sötétzöldet. A remény színét.

Ez töltötte meg a szívemet már májusban, amikor elkezdtelek várni téged. Kedves Nyár, repes a szívem, hogy újra találkozunk! És mindent el is követek, hogy minél tovább velünk maradj – például a következő kis trükkökkel próbállak az otthonunk állandó lakójává tenni téged is az elkövetkezendő hetekre, hónapokra.

A falak új élete

Fotó: Shutterstock.com

Régen a nagymamám mindig nyár elejére időzítette a tisztasági festést a nyári konyhában és a fürdőben, illetve a ház többi részét is ilyenkor csinosíttatta ki egy kicsit a festővel. Miért ne időzíthetnéd te is mostanra a falak megújítását?

Ha festenél, ez ideális időpont, hiszen a kora nyári kellemes időben a festés gyorsan szárad. Nem mellesleg az új évszak elég bátorrá és kísérletezővé tehet, hogy végre megvedd és kipróbáld azt a színt, amelyikkel már régóta szemeztél. Persze, nem csak festékkel dobhatod fel a falakat: jöhetnek a tapéták, falmatricák is. Ne félj, egy egész falfelületnyi levélminta sem lesz túl sok!

Legyen képünk hozzá!

Ha mégis óvatosabban kísérleteznél, és nem ’varázsolnál át’ egy egész falfelületet, akkor dobd fel inkább új képekkel a falakat. Maradhatsz a már említett levélmintánál, de nyomtathatsz és bekeretezhetsz saját nyaralós fotókat is. Szerintem ez mindig a legjobb választás, mert személyes, és csak a tietek! De választhatsz akár egy mutatós falmatricát is, amely passzol az ízlésedhez és az otthonod stílusához.

Tedd el a télit!

Ahogy tavasszal eltesszük a télikabátokat, sálakat, sapkákat, kesztyűket és csizmákat, úgy nyár elején el kell rakni a vastagabb, sötétebb lakástextileket is. A nehéz, szürke vagy barna ágytakarót őszig nyugodtan a szekrénybe küldheted pihenni, helyére jöhet egy kellemes pasztellszínű, vibráló sárga vagy virágos darab. A kanapén is húzd át a párnákat dinnyésbe, csíkosba, levélmintásba.

Az ebédlőben is cseréld le az asztali futót mondjuk egy vidám citromosra vagy flamingósra. Egyébként az is lehet, hogy nem mindenből lesz szükséged nyári verzióra. Függöny például nem is biztos, hogy kell, de az árnyékolást azért ne feledd!

Kiegészítők nyári hangulatban

Fotó: Shutterstock.com

A fent említett vidám, színes kiegészítők mellett beszerezhetsz néhány természetes anyagból készült holmit is – jöhetnek a tengerifű kosarak, makramé, a csíkosak és a fagyiszínek. De ha szeretnéd magad minél közelebb érezni a vízparthoz, akkor a csigás, kagylós, hajós, tengerészes dekorációkkal is érdemes tenned egy próbát.

Könnyen lehet, hogy ez utóbbihoz otthon is találsz korábbi nyaralásokról kagylókat – ezeket rakd egy szép befőttesüvegbe, és díszítsd vele a fürdőszoba vagy a háló egyik polcát. De jó szolgálatot tehet egy eddig egyik dobozból a másikba rakosgatott, régi viharlámpás vagy tengeri csillag is.

Virágkoszorú, te csodás!

Ha egy szempillantás alatt nyárias hangulatot szeretnél csempészni a lakásba, vigyél be friss vágott virágot. De ha kicsit több időd van, akár virágkoszorút is készíthetsz – a nyár megunhatatlan slágere a júniustól nyíló levendula, de más virágokkal is mutatós lesz a végeredmény! Tedd az ebédlőasztalra, vagy akaszd a bejárati ajtóra, hogy már messziről üdvözölje a nyári vendégeket.

Növények minden mennyiségbe

A nyár arra is ideális időszak, hogy a cserepes növényeid számát bővítsd. De hova tehetnél még több virágot? Nos, új virágállványt készen is vásárolhatsz, de kis ügyességgel akár te magad is készíthetsz új virágtartót.

Fotó: Shutterstock.com

Talpalatnyi zöld

Manapság akinek nincs kertje vagy terasza, annál igencsak felértékelődik egy ablakpárkány vagy egy aprócska erkély is. Ha utóbbival te is rendelkezel ugyan, de eddig nem igazán tudtál vele mit kezdeni, akkor itt a lehetőség: idén nyáron teremtsd meg ott a saját kis városi oázisodat.

Lehet, hogy tényleg minioázis lesz, de ha mindennap csak tíz percre ki tudsz oda ülni, és élvezheted a nyugalmat, meg a növényeid társaságát, hidd el, teljesen feltöltődve fogsz mindig visszatérni a lakásba!

Így készíts tengerparti stílusú szobát!

Itt a nyár, a tenger vár! Viszont ha idén számodra is csak álom, hogy elutazhass a tengerpartra, akkor fordíts egyet a dolgokon – miért is ne hozhatnád el a tengert az otthonodba? Ha van egy olyan szobád, ahol a fehér falak és fehér bútorok már adottak, akkor minimális ráfordítással lehet egy tengerparti stílusú szobád, amely egy tenger melletti házikó hangulatát idézi majd neked.

Csupán néhány kiegészítőre lesz szükséged – jöhetnek a tengeri fűből készült kosarak, a világítótornyos, hajós, iránytűs díszek, kapitánysapkák, halászhálók – és pár új lakástextilre. Szuper választás a csíkos, a tengerkék, a homokszín és a fehér, de a mintás párnahuzatokat, például a tengeri csigát vagy a horgonymintát is ’bevetheted’. Fehér illatgyertyákkal és fényfüzérekkel még hangulatosabbá teheted az összképet.

Címkék: nyári lakberendezési tippek, festés nyár elején, tapétázás nyár elején, tengerparti stílus, nyári kiegészítők a lakásban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!