A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Elhibázott műtétek

Ahogy bármit, úgy a plasztikai műtéteket is el lehet rontani. Éppen ezért fontos, hogy nagyon körültekintően válasszunk szakembert. Máskülönben a bőrünkön és a testünkön kell viselnünk keserű csalódásunk lenyomatát.

Fotó: Shutterstock.com

Manapság már senki sem rökönyödik meg azon, ha egy nő vagy egy férfi plasztikai műtét segítségével teszi szebbé az arcát, a testét és a lelkét. A sztárok fotói és a közösségi oldalak egyaránt mesélnek a plasztikai beavatkozások gyönyörű eredményeiről, ám az árnyoldalukról már kevesebb hír érkezik.

El sem tudjuk képzelni, mennyi szomorúságot, dühöt okozhat az elfuserált beavatkozás, amelynek a helyrehozása akár újabb százezrekbe kerülhet – már amennyiben egyáltalán lehetséges.

Per - a hírhedt implantátumok miatt

Néhány éve komoly vihart kavart az úgynevezett PIP-implantátumok ügye. A kedvező árú szilikonpótlásokat az ezredforduló környékén Magyarországon több mint ötezer nőnek ültették be. 2011-ben botrányos körülmények között vonták vissza őket, mivel kiderült, hogy orvosi szilikon helyett ipari szilikont használtak a mellpótló eszközökhöz.

Később több magyar nőnek is kiszakadt az implantátuma, és sokan be is perelték a plasztikai sebészüket. A 39 éves egykori fotómodellnek, Kingának 12 éve ültették be a PIP-implantátumát. Bár a botrány kirobbanását követően mindenkinek ajánlották az implantátum kicserélését, a lány akkor ezt nem tudta kifizetni.

„Idén februárban egy reggel arra ébredtem, hogy az egyik mellem kétszer akkora, mint a másik, és nagyon fáj. Rögtön tudtam, hogy felrobbant az implantátum. Mivel már túlléptem a 10 éves garanciát, nekem kellett a helyreállító műtétet kifizetnem, ami másfél millió forintba került. Mondanom sem kell, máshol is lett volna helye ennek az összegnek.”

Benézett botoxinjekció

Egy szétrobbant mellhez képest szinte semmiség Edit története, aki a 40. születésnapján korrigáltatta az arcát. „Sosem vágytam nagy beavatkozásokra, de mindig zavartak a csodálkozóráncok a homlokomon. S miután az egyik barátnőm látványosan megfiatalodott, kezembe csúsztatta a plasztikai sebésze számát.

A homlokbotox 60 ezer forintba került, és valóban szúnyogcsípésnyi volt a fájdalom. Csak később jött a feketeleves.” A plasztikai sebész ugyanis Edit homlokán rossz helyekre szúrta be az injekciókat. Az elhibázott beavatkozás nyomán pedig megereszkedett a szemhéja.

„Borzasztó volt a tükörbe nézni, mert hiába simult ki a homlokom, ha csüngött mind a két szemhéjam, akár az öreg néniknek.” Edit természetesen visszament reklamálni a plasztikai sebészhez, de hiába. „Amikor panaszt tettem, a doktornő lerázott annyival, hogy szerinte egyáltalán nem is lóg a szemhéjam.

Az tartotta bennem a lelket, hogy fél év múlva elmúlik a botox hatása, és helyreáll a rend a szemem körül is.”

A keresett kozmetikus, Kun Diána rengeteg elhibázott plasztikai eljárás végeredményével találkozik nap mint nap. „Legjellemzőbben az ajakfeltöltések és a mellplasztikák sikerülnek félre. Az ajkakat általában túltöltik, így jön létre az úgynevezett virsliszáj, ami természetellenes és csúnya is.

Sokszor a megrendelő lány maga kéri ezt a kacsaszájat, máskor az orvos esik túlzásba.” A kozmetikus sok elhibázott műmellel is találkozik. „Gyakori probléma a természetellenes nagyság és forma, ez azonban rendszerint nem az orvoson múlik, hanem a mértéket nem ismerő nőkön.”

Mellplasztikából depresszió

Lotti története igazán katasztrofális egy elrontott szemhéj- vagy éppen orrműtéthez képest, főleg, hogy a korábban a szépségéből élő bikinimodell élete kettétört a legutolsó mellműtéte óta. Lotti ugyanis 2 éve új, 560 köbcentis implantátumot ültettetett be magának, ám rögtön a műtét után húsevő baktérium, egy streptococcus törzs támadta meg a testét.

„Magas lázam lett, a bal mellem és a felkarom pedig napokon belül elkezdett roncsolódni és rohadni. A baktérium nagyon gyorsan, órák alatt pusztította el a szöveteimet. Csoda, hogy nem haltam bele a fertőzésbe.”

Lotti azóta három helyreállító műtéten esett át, a mellműtétet végző szakember ugyanis nem vállalt felelősséget, mondván: nem bizonyítható, hogy a kórházban kapta el a fertőzést. „Mély depresszióba zuhantam, nap nap után fekszem az ágyban, és sírok. A megcsúnyult testemmel már az utcára sem merek kimerészkedni.

Mivel a fél mellemet le kellett szedni, s a testemet keresztül-kasul vágások csúfítják el, esélytelen vagyok egy párkapcsolatra. Ráadásul az összes pénzemet elvitték a műtétek, ezért sem újabb beavatkozásra, sem sztárügyvédre nincs keretem. A tükörben azt látom, hogy az egykori bombanő mára élő ronccsá vált egy felelőtlen orvos miatt.”

Hosszan tájékozódni

Kun Diána a tények tükrében azt javasolja, ötször is gondoljuk meg, kinek a kése alá fekszünk. Ne feledjük, a plasztikai beavatkozás évtizedekre, sőt, akár egy életre szóló változás, ha úgy tetszik, befektetés. „Olcsó húsnak híg a leve, a plasztikai műtétek során mindig beigazolódik ez a mondás.

Számos olyan vendégem van, akit csakis az ár, a beavatkozás olcsósága érdekelt, és rá is fázott az eredményre. Érdemes ajánlás útján tájékozódni: kérdezzük meg a plasztikázott ismerőseink körében, hogy kit ajánlanak, s mi a tapasztalatuk a beavatkozással kapcsolatban. Én magam úgy csináltattam meg a melleimet, hogy azt megelőzően legalább fél éven át bújtam az ilyen témakörű netes csoportokat.

Elolvastam a lányok véleményét, ajánlásait, és rengeteg előtte-utána fényképet is nézegettem. Így aztán alaposan felkészülve jutottam el a plasztikai sebészemhez, és nagyon elégedett is vagyok a végeredménnyel.”

Címkék: mellplasztika, botox kezelés, bikinimodell, elrontott plasztikai műtétek, pip implantátumok, virsliszáj, steptococcus

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!