A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy nagy lábon élő gyermek

Egy gyermek öltöztetése sokszor valóságos rituálé, amire kicsit lelkileg is rá szoktam készülni, bezzeg vetkőzni imád a kisember.

A legtöbb kisgyermek nagyon szeret a szabad levegőn lenni, kimozdulni a lakásból, játszóterezni, és csak úgy általában csavarogni. Azonban ehhez az otthoni játszóruhából a kinti öltözéket kell felvennie.

Ha látta valaki esetleg azokat az archív felvételeket, amelyekben az űrhajósokra ráadják az űrruhát, és ez a gyerek öltöztetésére emlékezteti – nem áll messze a valóságtól. Szegény asztronauta lényegében magatehetetlenül ül, és 3-4 ember igyekszik őt beletuszkolni az elvileg biztonságot jelentő öltözékbe. 

Hasonló érzéseim vannak Csanád öltöztetésénél, csak olyankor én vagyok a szegény és a magatehetetlen fél, a gyermek pedig ellenkezik, sír, kiabál, morog, nemtetszését fejezi ki, pedig ugye minden az ő érdekében történik.

Arról már nem is beszélek, hogy mennyire nehéz is eltalálni ebben a bolondos időjárásban azt, hogy melyik kabát, pulóver vagy éppen dzseki lesz a megfelelő.

Amikor éppen süt a nap, nagyon kellemes az idő, de közben a szél nem fogja vissza magát, és a feleségem szikrát hányó tekintetétől mentsen az Isten, ha a gyermek fázni fog.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 4. számának 72. oldalán!)

Címkék: kisgyerek kiscipő, nagylábon élő kisgyerek, a kisgyerekek öltöztetése

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!