A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy kicsit másképp

Nem csak az attraktív gyerekek felvonultatása számít különlegességnek. A felmerülő erkölcsi aggályok ellenére a szépségversenyek igencsak népszerűek, még akkor is, ha nem a hölgyeknek kell összemérniük a külsejüket. A szépségverseny mára igazi iparággá nőtte ki magát, és új formákat teremtett a műfajon belül. Ennek megfelelően találkozhatunk például férfiláb-szépségversennyel, kakas, macska vagy más házi, illetve haszonállat külalakját versenyeztető, de még tetoválásokat összemérő rendezvényekkel is.

Fotó: Europress/AFP

Szépségversenyeken részt venni kifejezetten jó mulatság – legalábbis ezt gondolná az ember –, hiszen kiderül rólunk, hogy milyen különlegesek vagyunk. Ám nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez csakis önkéntes alapon működhet, hiszen a vesztesek könnyen érezhetik úgy, hogy ők nem elég elbűvölőek, ami persze ostobaság. 

Miss Testtartás

Sok világversenyen már régóta nemcsak a külsőségek a fontosak, hanem figyelnek a jelöltek intelligenciájára, illetve stílusára, mozgására is. Ha igazán a belső értékekre koncentráló szépségversenyt szeretnénk látni, akkor egészen 1956-ig kell visszamennünk. Ebben az évben rendezték ugyanis a Miss Testtartás versenyt, melyre a hölgyek helyes tartása jelentette a belépőt.

Hogy pontosan láthassák, mennyire egyenes a hátuk, röntgenképeket készítettek róluk, és ez alapján is zsűrizett a bírák sora. Persze, nem csak az átvilágított test volt az egyetlen támpont. A versenyzőknek egyszerre kellett ráállniuk két mérlegre, egyik lábukkal az egyikre, másikkal pedig a másikra. A legtöbb pontszámot azzal lehetett elérni, ha a két eszköz számlapja ugyanazt az értéket mutatta, vagyis a két láb terhelése tökéletesen azonos volt.

Ínycsiklandóan gyönyörű

Sok mindent mondhatunk szépnek, és amit annak tartunk, azt versenyeztetni is lehet. Ki gondolná, hogy egy olyan népszerű étel esetében is, mint a kocsonya? Sajnos csak hazai keretek között – a kocsonyák világszépségversenyére még várni kell –, de 2016-ban Badacsonytördemicen megrendezésre került a jeles esemény.

A bírák ebben az esetben nem kóstoltak, csak a kinézetet, a tálalást és az ötletességet díjazták. Persze, nem csak egy kategóriában lehetett indulni, hiszen más és más kompozíciókat lehet elérni a vegetáriánus, a hagyományos vagy épp a halas kocsonyákkal.

Mindent a fonákjáról

Nemcsak a szépséget lehet ünnepelni, hanem bizony a csúnyaságot is. Ráadásul ez a verseny kiélezettebb, mint gondolnánk. A legutóbbi csúfságversenyen – amit Zimbabwéban rendeztek meg – ugyanis az első helyezett kétes trófeáját elvitatta a közönség.

A versenyt figyelemmel kísérők egy része szerint a győztes, Mison Sere nem is olyan rút, csak akkor, ha kinyitja a száját. Igaz, ami igaz, az úriembert tárt karokkal várná a fogorvos és a fogtechnikus is, hiszen egyéves bevételüket lazán megszerezhetnék, ha rendbe akarnák tenni az első helyezett mosolyát.

És bár a zúgolódás hangos volt, a második helyezett mégis szomorkodhat, mert nem sikerült – a tömeg nyomására sem – megszakítania a győzelmi sort: Mison Sere harmadszorra is diadalmaskodott.

Kutyának áll a világ

Míg az előző verseny inkább kifigurázás, a kutyák csúfsági megmérettetése egyfajta kifordult cukiságverseny. A négylábú barátainknak rendezett vetélkedésre idén Kaliforniában került sor, és aki azt hinné, friss ötletről van szó, az nagyot téved, ugyanis a rendezvény idén a 25. jubileumát ünnepelhette.

A versenyzők 4 kategóriában (benyomás, jellemzők, nézői vélemény, személyiség) mérték össze csúnyaságukat. A nyertes, akinek gazdája 1500 dollárral gazdagodik, jellemzően mindig hatalmas megbecsülésnek örvend, talkshow-kba hívják, s nagy népszerűséget szerez a városának. Mindemellett az ebek valószínűleg annak örülnek a legjobban, hogy egy séf által elkészített menüt fogyaszthatnak el a győzelmük örömére.

Címkék: szépségverseny, kutya szépségverseny, fordított szépségverseny, miss testtartás, kocsonya szépségverseny

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!