A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egy jó ingyenes app ahol tud, segít!

Sokáig tartotta magát az a tévhit, miszerint az okostelefon elsősorban a pasik játéka. Mára azonban mindenkinek egyértelmű lett: az okostelefon kortól és nemtől függetlenül bárkit levesz a lábáról. Így nekünk, nőknek is nap mint nap segíthet, például a munkánkban.

Fotó: Shutterstock.com

Legyen szó egy iPhone-ról, vagy bármelyik androidos okostelefonról, mindegyikre találunk olyan alkalmazásokat, amelyek jelentősen megkönnyíthetik a mindennapi munkát.

Legyen szó az időnk beosztásáról, vagy dokumentumok, jegyzetek menedzseléséről, minden feladatra találunk megfelelő appot. Válogatásunkba csupa olyan program került, amelyek ingyen használhatók bármelyik telefonon. Ha pedig az ingyenes változat tudása kevésnek bizonyulna, baráti áron bővíthető a tudásuk.

Microsoft To-do: ne felejtsünk el semmit!

Ha valaki a hagyományos tennivalólistákra esküszik, feltétlenül ismerkedjen meg a Microsoft To-do appal. Egyszerűen és átláthatóan vezethetjük benne minden tennivalónkat a bevásárlási listától a napi teendőig bármit.

A legjobb az, hogy figyelmeztet is minket a megadott időpontban, így biztosan nem feledkezünk el sem a munkahelyi tennivalóinkról, sem arról, hogy a gyereket mikor kell edzésre vinni, vagy a számlákat befizetni, ugyanis ismétlődő feladatokat is rögzíthetünk benne. Tennivalóinkat elérhetjük mobilunkon, illetve a számítógépen is.

Trello: digitális kan-ban

Projektek tervezéséhez jöhet jól a Trello. Felülete kicsit emlékeztet a kan-ban táblák felépítésére (a kan-ban japánul táblázatot jelent, és 1947-ben a Toyota-gyárban fejlesztették ki a gyártás hatékonyabbá tételére, azóta módszerként tekintenek rá, és használják világszerte), de itt a kártyákhoz rengeteg extra információt társíthatunk: csatolhatunk dokumentumokat, képeket, létrehozhatunk tennivalólistát, megadhatunk határidőket.

Mindezt akár ingyen is. Ha pedig előfizetünk a prémium változatra, seregnyi ismert online szolgáltatással is összeköthetjük Trello fiókunkat, hogy mindent egy felületen láthassunk.

Fotó: Shutterstock.com

Microsoft OneNote: jegyzetelés profin

Jegyzeteléskor sokan szeretik keverni a gépelést a kézírással, esetleg kiegészítve a hangfelvételekkel is. A OneNote kiváló választás azoknak, akik ezt szeretik. Tetszőleges felépítést adhatunk a jegyzeteknek, ráadásul képekkel is kiegészíthetők, sőt dokumentumokat, hangfelvételeket is csatolhatunk hozzájuk.

Ráadásul jegyzeteinket – lévén felhőbe kerülnek – akár minden eszközünkön elérjük, vagyis mobilon, laptopon vagy akár tableten is. A Microsoft OneDrive felhő 5 GB ingyenes tárhelyet biztosít, ez rengeteg jegyzethez elegendő. 

Readdle Spark: így megszeretjük a levelezést

Ha valaki megőrül attól, hogy napról napra csak gyűlnek az e-mailek a levelezőprogramban, s képtelenség átlátni azokat, annak feltétlenül ki kell próbálnia az ingyenes Readdle Sparkot. Ez a program ugyanis segít rendszerezni a bejövő leveleket, ráadásul lehetőséget ad azok olvasásának elodázására (Snooze), így az általunk kiválasztott időpontba újra megmutatja a kérdéses levelet, hogy ne feledkezzünk el róla, de addig ne is virítson ott az inboxban.

Emellett van lehetőségünk időzített levélküldésre, levélsablon-használatra, a fontos levelek kitűzésére a lista elejére, vagy éppen kollégákkal közvetlenül a program felületén belül átbeszélni chatszerűen egy-egy levél tartalmát (két főig ingyen). Ráadásul a Spark átalakítja kicsit a levelek megjelenését is, hogy letisztult formában olvashassuk el őket.

Microsoft Lens: papírmentes mobil iroda

Egy női táskában sok minden elfér, ezzel bármelyik férfi lenyűgözhető. De lássuk be, nem túl kellemes többkötegnyi nyomtatott dokumentumot magunkkal cipelni.

Ezt elkerülendő, érdemes bevetni mondjuk a Microsoft Lens appot, amellyel akár többoldalas dokumentumokat is kényelmesen szkennelhetünk a mobilunk kamerájával, hogy aztán képként, vagy PDF dokumentumként eltároljuk azt az okostelefonon, vagy egy felhő tárhelyen. Pluszelőnye, hogy bárhol velünk lehetnek, ha felhőben tároljuk.

Enpass: fontos jelszavak teljes biztonságban

Végül lássuk, miként tárolhatjuk el biztonságban (titkosítva) minden PIN-kódunkat, jelszavunkat, banki adatunkat, hogy mindig kéznél legyenek a munkánk során, de ne kelljen tartanunk tőle, hogy illetéktelen kezekbe kerülnek.

Az Enpass egy sokoldalú jelszómenedzser, amely titkosítva tárolja minden adatunkat, így nekünk csak egy, ’mesterjelszót’ kell fejben tartanunk (lehetőleg azért ne túl egyszerűt), a többihez pedig hozzáférünk a programban.

Az ingyenes változat húsz bejegyzést képes tárolni, de pár ezer forintos áron bővíthető. Ráadásul jelszavainkat biztonságosan tárolhatjuk vele felhőben is, így nem csak a mobilon, de a számítógépen is mindig elérhetők lesznek, feltéve, ha nem feledjük el a mesterjelszót.

Címkék: nőket segítő appok, microsoft to-do, trello, microsoft onenote, microsoft lens, enpass

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!