A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Egészben sült szilvásváradi pisztráng paradicsomvariációkkal, pirított burgonyával

Fotó: Fejér Gábor

Hozzávalók: 4 egész pisztráng, só, 1 db citrom, 1 csomó zsályalevél, 1 csomó kakukkfű, 40 dkg színes koktélparadicsom, 2 dl olívaolaj, 1 fej fokhagyma, 2 szál kakukkfű, 1 kg apró újburgonya, 5 dkg vaj, só

Aszalt paradicsomos tapenád: 20 dkg szárított paradicsom, 1 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanálnyi dijoni mustár, fél citrom leve, 10 dkg vöröshagyma

Elkészítés: Az aszalt paradicsomos tapenád hozzávalóit krémes állagúra összeturmixoljuk, pici sóval ízesítjük. Az újburgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul megfőzzük. A főzés után szép egyforma karikákra vágjuk, és a vajban kevés sóval készre pirítjuk.

A színes koktélparadicsomokat olívaolajban, 90 fokos sütőben 15 perc alatt megkonfitáljuk a kakukkfűvel és a fokhagymával, majd megfelezzük őket és a burgonyára szórjuk.

A pisztrángokat picit sózzuk, a hal gyomrába helyezzük a fűszereket és kis citromgerezdeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 Celsius-fokos sütőben15 percig sütjük.

Tálaláskor a burgonyás-koktélparadicsomos köretet a tányérra helyezzük, ráteszünk egy evőkanál aszalt paradicsomos tapenádot, és a tányérra helyezzük a megsült pisztrángokat is. A köretet díszítésképpen megszórhatjuk mikrosalátával.

Címkék: szilvásváradi pisztráng, paradicsomvariációk

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!