Egészben sült szilvásváradi pisztráng paradicsomvariációkkal, pirított burgonyával
Hozzávalók: 4 egész pisztráng, só, 1 db citrom, 1 csomó zsályalevél, 1 csomó kakukkfű, 40 dkg színes koktélparadicsom, 2 dl olívaolaj, 1 fej fokhagyma, 2 szál kakukkfű, 1 kg apró újburgonya, 5 dkg vaj, só
Aszalt paradicsomos tapenád: 20 dkg szárított paradicsom, 1 dl olívaolaj, 1 csomó petrezselyemzöld, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanálnyi dijoni mustár, fél citrom leve, 10 dkg vöröshagyma
Elkészítés: Az aszalt paradicsomos tapenád hozzávalóit krémes állagúra összeturmixoljuk, pici sóval ízesítjük. Az újburgonyákat alaposan megmossuk, majd héjastul megfőzzük. A főzés után szép egyforma karikákra vágjuk, és a vajban kevés sóval készre pirítjuk.
A színes koktélparadicsomokat olívaolajban, 90 fokos sütőben 15 perc alatt megkonfitáljuk a kakukkfűvel és a fokhagymával, majd megfelezzük őket és a burgonyára szórjuk.
A pisztrángokat picit sózzuk, a hal gyomrába helyezzük a fűszereket és kis citromgerezdeket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 190 Celsius-fokos sütőben15 percig sütjük.
Tálaláskor a burgonyás-koktélparadicsomos köretet a tányérra helyezzük, ráteszünk egy evőkanál aszalt paradicsomos tapenádot, és a tányérra helyezzük a megsült pisztrángokat is. A köretet díszítésképpen megszórhatjuk mikrosalátával.
Még nincs hozzászólás