A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Díjkiosztó gála

Az idén ötéves Richter Aranyanyu Díj az egyetlen olyan hazai kezdeményezés, amelynek célja a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelése. Nők végzik a legnagyobb közösségi és egyéni felelősséggel járó munkák jelentős részét: tanítanak, betegeket ápolnak, időseket, elesetteket, gyerekeket gondoznak, gyógyítanak a háttérben maradva: övék az a felbecsülhetetlen értékű munka, melyért csekély anyagi és erkölcsi elismerésben részesülnek.

Sebők Éva, a Ridikül Magazin különdíjasa Görög Athéna főszerkesztővel és a tavalyi év különdíjasával, Mangó Gabriellával
Fotó: Ferenczy Dávid

A jubileumi évben a Budapest Music Centerben rendezett gálán a Ridikül Magazin különdíjával együtt már kilenc nő vehette át a Richter Aranyanyu Díjat november 26-án. Az egészségügyi dolgozók, orvosnők és pedagógusok mellett 2015-ben első ízben a szociális területen dolgozó nőket is elismerték.

Olyan súlyos és megoldásra váró társadalmi problémák kaptak figyelmet, mint a romák integrációja, az emberkereskedelem vagy a drogprobléma kezelése. Ezek a díjátadók – hagyományosan – nagyon szép, de megrázó események, itt olyan emberi hősiességgel és nagysággal szembesülünk, amelynél csak a jelöltek szerénysége meghatóbb.

A háromtagú társadalmi zsűri mellett idén is szavazhatott a közönség, így minden kategóriában két díjat adhattak át.

Orvosnő kategória

Közönségdíjas
Dr. Katona Renáta,
aki a szegedi klinikán dolgozik szülész-nőgyógyászként, speciális szakterülete a meddőség kezelése.

Zsűridíjas
Dr. Fórizs Éva
 felnőtt- és gyermekpszichiáter, addiktológus szakorvos szenvedélybetegekkel foglalkozik, szociális munkásokat tanít, és a Semmelweis Egyetemen addiktológiai konzultánsokat.

Pedagógus kategória

Közönségdíjas
Varga Diána agykontrolloktató. A Dia által alkalmazott módszer segíti a gyerekeket, hogy bízzanak magukban, jobb eredményeket érjenek el.

Zsűridíjas
Furugh Switzer, a kanadai–perzsa származású szociológus és tanár az általa kifejlesztett Meséd – Mesélő Édesanyák program során a kicsiket a mesék által fejleszti.

Egészségügyi szakdolgozó kategória

Közönségdíjas
Gitidiszné Gyetván Krisztina dúla, laktációs szaktanácsadó, babamasszázs-oktató a Zuglói Egészségügyi Szolgálat védőnője, aki bárhol könnyen kialakítható bababarát helyekkel segíti az anyákat.

Zsűridíjas
Rogus Piroska számára a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a második otthon, ahol a Sürgősségi Osztályon osztályvezető főnővérhelyetteseként dolgozik, jelölői szerint pedig ő az osztály minden dolgozójának második anyja.

Szociális területen dolgozó kategória

Közönségdíjas
Tóthné Perei Márta állását feladva nevelőszülőként vállalta, hogy férjével együtt boldog családban neveli fel testvére hirtelen, tragikus körülmények között árván maradt öt gyermekét.

Zsűridíjas
Toszeczky Renáta olyan lányoknak, nőknek segít egy védett, titkos házban, akiket fogvatartóik megaláztak, bántalmaztak, szexrabszolgaként tartottak, gyakran prostitúcióra kényszerítettek.

Ridikül Magazin különdíj
Idén második alkalommal ajánlott fel különdíjat a Ridikül Magazin, melyet Görög Athéna főszerkesztőtől Sebők Éva fejlesztőpedagógus vehetett át. Éva élete nagy kalandjába vágott bele, amikor kutyaterápiát kezdett alkalmazni a fejlesztésben. Sebők Évával az ötvenedik, december 17-én megjelenő számunkban olvashatnak interjút. 

Címkék: aranyanyu 2015, díjak és díjazottak, aranyanyu díjasok 2015, aranyanyu díjkiosztó gála, ridikül különdíj

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!