A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Digitális babák, magányos serdülők

Könnyű kezelhetőségük miatt az érintőképernyős mobileszközöket, amilyen az okostelefon vagy a tablet, a gyerekek egyre többet és egyre fiatalabb korban használják. Ezek az eszközök más jellegű ingerlést nyújtanak az agynak, mint a hagyományos játékok, és használatuk időt vesz el más tevékenységektől.

Fotó: Shutterstock.com

Baj ez? Vagy vannak ennek előnyei is?

Az alfa generáció

Az alfa generációba tartoznak a 2010 után születettek, akik tulajdonképpen már az anyaméhben kapcsolatba kerültek a digitális világgal, hiszen szinte általánosnak mondható, hogy a boldog szülők már magzatuk első ultrahangos képét felteszik a világhálóra. A függőséget okozó kapcsolat a digitális világgal a gyerek világrajövetele után szinte azonnal folytatódik.

Ez a generáció egy olyan korba született, ahol a digitalizáció teljesen a hétköznapok részévé vált, és az érintőképernyők a családi ebédnél, a lefekvéskor és az autós utazások során is ott villognak az arcukba. Természetesen meg is tanulják kezelni ezeket az eszközöket, és már nem csak a meséket tudják elindítani és megállítani, hanem az interneten is jól elboldogulnak.

Európai országokban végzett felmérések szerint az ovisok 50-70%-a rendszeresen netezik, és a tabletet is használja. Az európai országokban és Amerikában az ebbe a generációba tartozó gyerekek átlagosan 10,3 éves korukban kapják meg az első telefonjukat. S az legtöbbször okoseszköz.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 10. számának 51. oldalán!)

Címkék: tablet, mobiltelefon, steve jobs, bill gates, élethosszig tartó tanulás, ipad, digitális babák, alfa generáció, kütyüfüggőség

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!