A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csináld magad DIY tavaszi dekorációk az egész családnak

A tavaszi nagytakarítás után feldíszítenéd az otthonotokat a kikelet és a húsvét jegyében, de ugye nem szívesen költenél súlyos ezreket dekorcuccokra? Akkor ez az összeállítás neked szól: könnyen elkészíthető, vidám és mutatós kinti-benti dekorötleteket mutatunk. A megvalósításba pedig akár az egész családot bevonhatod! DIY (do it yourself), azaz csináld magad!

Fotó: Shutterstock.com

A boltok polcain már jó ideje hegyekben állnak a tavaszi díszek. Van szinte minden, a nyuszis koszorútól a tojáshéj formájú cserepeken és tavaszi hangulatot idéző terítőkön át a legelképesztőbb színű dekortojásokig. Az időzítés remek, a lelkünk pedig ujjong, hiszen a szürke tél után alig vártuk már ezt a sok színes szépséget. Naná hogy hívogatóak! Aztán az árcédulákra nézve sokszor visszazuhanunk a rideg valóságba.

De talán téged sem csak az árak tartanak vissza a vásárlástól, egyszerűen nem akarsz készen venni ilyesmiket, hiszen akár te is elkészítheted őket. És ez így is van! Ha már csak az ötlethiány akadályoz, ezen könnyen segíthetünk – jöjjön most néhány ’csináld magad’ tavaszi és húsvéti dekorötlet! Ezek között biztosan találsz kedvedre valót, akár egyedül, maradék anyagokat felhasználva, akár a gyerekekkel alkotnál. Meglásd, mekkora öröm lesz a közös kreatívkodásotok eredményeit kifüggeszteni a húsvéti nyuszira várva!

A zero waste – környezetbarát verzió

„Virágos kedvünkben”

Amire szükséged lesz: régi üvegek (lehet befőttesüveg vagy már nem tökéletesen záró csatos üveg is), maradék madzag vagy színes fonal, friss virág, víz a virágoknak.

Így készítsd el: az üvegeket alaposan mosd el, töröld el, majd a felső részre, nagyjából az üveg negyedéig tekerj madzagot vagy színes fonalat úgy, hogy maradjon ki egy kis rész, amellyel fel tudod majd kötni az így készült ’vázáidat’. Tegyél mindegyikbe egy kis vizet és friss virágot, és már készen is vagy!

Ide tedd: a bejárati ajtó fölé vagy a teraszra tökéletes, de akár odabent a lakásban is feldobhatsz vele egy üres falfelületet.

Extra tipp: még szebb lesz az összhatás, ha ugyanolyan üvegeket használsz.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 4. számának 57. oldalán!)

Címkék: diy dekoráció, csináld magad dekorációi tavaszra, húsvéti dekoráció a lakásban, húsvétei dekoráció a kertben

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!