A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csillagkutató folkfesztivál sztárparádéval

Énekelt versek, jazz, népzene, vagyis: Kaláka Fesztivál, immár hagyományosan Egerben.

Fotó: Kaláka Fesztivál

„Amikor 1980-ban a Miskolci Városi Művelődési Központ tervezte a nyarat, megkérdezték tőlem, lenne-e valami ötletem, milyen új eseményt hozhatnánk a diósgyőri várba – meséli Gryllus Dániel. – Néhány nap múlva vezetés közben beugrott: csináljunk egy folkfesztivált.

Ilyen akkor még Kelet-Közép-Európában nem volt, és mivel a Kaláka játszott már nyugaton a hetvenes években több hasonlón is, volt honnan ötletet merítenünk. 2012-ben költöznünk kellett, de nagy örömünkre Eger városa szeretettel fogadott, új otthonra találtunk itt. A város több pontján zajlanak az események, a nagy koncertek természetesen esténként az egri várban lesznek.”

A fesztivál hagyományainak megfelelően az autentikus népzenétől a legkülönbözőbb feldolgozásokon át a jazzig, az énekelt versekig ezúttal is sok mindent láthat-hallhat a publikum.

Idén a Bükki Nemzeti Park ad otthont a Magyar Nemzeti Parkok Hetének, amelyet a 38. Kaláka Fesztivállal egy időben tartanak, így sok érdekes, izgalmas közös programmal készülnek a szervezők. Lesz versíró pályázat a Bükkről (már több mint 200 vers érkezett be), kvízjáték, családi programok az Eszterházy téren, zenés kirándulások a Bükkben, kiállítások, kézművesvásár és mesterség-bemutatók valamennyi hazai nemzeti park részvételével.

Természetesen az esti főprogramot a Dobó István Vármúzeum koncertjei adják – két színpadon. Június 30-án, pénteken például fellép a Makám, a Los Andinos, a Fonó zenekar, és koncertet ad a Vujicsics együttes kíséretével Szörényi Levente.

A másnapi műsorban a Dresch Quartetet, valamint a Gryllus fivéreket és Szalóki Ágit hallhatjuk, végül vasárnap a Kaláka, Ferenczi György, Lovasi András és a Budapest Bár lép a színpadra. Aki pedig a hallgatnivalók mellett látnivalókra is kíváncsi, azt esténként teleszkópos csillagkeresésre hívják a Bükki Nemzeti Park munkatársai és az Egri Csillagászok tagjai.

 
KALÁKA FESZTIVÁL
Eger, 2017. június 29. – július 2.

Címkék: eger, kaláka együttes, kaláka fesztivál, magyar nemzet parkok hete, csillagkeresés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!