A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Csak egy igazi mese kellett hozzá...

Hollywoodnak megvannak azok a kifejezései, amelyekről rögtön tudja az egész világ, hogy mit jelentenek. Ilyen a Marvel, a DC vagy épp a Star Wars, de már a Disney is ide tartozik. Lassan felsorolni sem tudjuk az összes élő szereplős Disney-adaptációt, de azért a kedvenceinkre emlékszünk: Emma Stone, mint Belle, Angelina Jolie Demónaként, vagy a híres Szörnyellák, gondoljunk csak Glenn Close-ra. Bár sok vita folyik arról, hogy az eredeti animációs filmek vagy az élő szereplős adaptációk a jobbak, mi most nem döntenénk, hiszen az olasz pizzát sincs értelme összehasonlítani az amerikaival... Inkább lássuk, ki milyen gonosz volt, ki bukta el álmai lehetőségét, vagy épp döntött jól, amikor elvállalta a Disney-mesehős szerepét.

Főszerepben a Szörnyellák

Fotó: Northfoto

Sokunk édes gyerekkori kedvence a megunhatatlan 101 kiskutya, legalább annyira, mint amennyire rettegtük a negatív szereplőt, Szörnyella De Frászt. Amikor egy viharos estén megjelenik Roger és Anita lakásában… A cikk szerzője is sokszor az ágy alá bújt volna félelmében. Persze, azért újra és újra megnézte az 1961-ben készült mesét. De 1996-ban ő is izgatottan várta a Stephen Herek által rendezett filmet, amely valós díszletekkel készült élő szereplős felújítása volt a mesének.

A 67 millió amerikai dollárnak megfelelő összegből készült film legnagyobb jelentőséggel bíró szerepét a többszörösen Oscar-díjra jelölt Glenn Close alakította, de olyan színészek is láthatóak benne, mint Jeff Daniels, Joely Richardson vagy Hugh Laurie. A filmet BAFTA-díjra és egy Golden Globe-díjra is jelölték. Közönségsiker lett, bár annyira nem, hogy elbírta volna a folytatást (102 kiskutya), ami bár elkészült, kár is szót vesztegetni rá.

Ellenben a 2021-ben bemutatott Szörnyella (eredeti cím: Cruella) című bűnügyi vígjáték már jobb találat volt. Craig Gillespie rendező Emma Stone-t nyerte meg a főszerepre, de Emma Thompson is szerepet kapott. Külön érdekesség, hogy Stone volt a film executive producere is Glenn Close mellett, aki, úgy tűnik, nem engedte el a kedvenc gonosz karakterét.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 2. számának 16. oldalán!)

Címkék: a szépség és a szörnyeteg, emma watson, glenn close, emma thompson, demóna, 101 kiskutya, szörneyella de frász, csiplerózsika, angelona jolie, alice csodaországban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!