A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Céline Dion: A happy end még várat magára

A francia-kanadai származású Céline Dion karrierje mesébe illő, élete viszont tele van fájdalmas megpróbáltatásokkal. A többszörös Grammy-díjas énekesnő márciusban ünnepli 54. születésnapját, de ha a maga mögött hagyott évekre gondol, összemosódik a bánat és az öröm. A különleges hangú dívát az egész világ ismeri, vagy legalábbis azt hisszük, hogy ismerjük. Mert azt a nőt, aki egész életében csak egy férfit szeretett, talán senki sem ismerheti igazán.

Fotó: Shutterstock.com

Céline, a csodagyerek

Céline életútja legalább olyan különleges, mint az az énekhang, amellyel a sors megáldotta. Egy zeneszerető család 14. gyermekeként látta meg a napvilágot a kanadai Charlemagne városában, 1968. március 30-án. Ötéves korától kezdve arról álmodozott, hogy világhírű énekesnő lesz, s hogy ez valóra váljon, családja mindent megtett, amit csak lehetett.

12 éves volt, amikor egyik bátyja és édesanyja megírta első saját Ce n’était qu’un rêve (Csak álom volt) című dalát, melyet egyenesen René Angélil zeneproducernek küldtek el. A férfi szinte azonnal beleszeretett Céline hangjába, és elhatározta, sztárt csinál belőle. 1981-ben jelzálogot vett fel saját házára, hogy kifizethesse Céline első stúdióalbumát. A lemez bejött, a helyi listák élére került, és Québec sztárjává tette az énekesnőt. De ez még csak a kezdet volt…

Az eurovíziós dalfesztiváltól a Titanicig

Céline 25 évesen
Fotó: Northfoto

A még nagyobb ismertséget az hozta el számára, amikor Svájcot képviselve részt vett az 1988-as eurovíziós dalfesztiválon, és meg is nyerte a dublini versenyt. De az igazi nemzetközi áttörést a Peabo Brysonnal alkotott duettnek köszönheti: A Szépség és a Szörnyeteg című film betétdala Oscar- és Grammy-díjat ért.

Ettől kezdve sorra adta ki az angol és francia nyelvű albumokat, és a Grammy-díjak sem maradtak el. 1996-ban tovább erősítette hírnevét azzal, hogy felkérték, hogy az atlantai nyári olimpiai játékok nyitóünnepségén énekelje el a The Power of the Dream című dalát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 3. számának 8. oldalán!)

Címkék: céline dion élete, céline dion sikerei és pályája, rené angelil, my heart will go on, titanic betétdal, a szerelem hangja

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!