A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bridget Jones visszatér: Renée Zellweger örökre Bridget marad?

Renée Zellweger sokak számára egyet jelent Bridget Jonesszal. A színésznő - aki áprilisban ünnepli 55. születésnapját - neve az elmúlt húsz évben eggyé vált a szingli nők jelképével, még akkor is, ha a harmadik részben már boldog párkapcsolatban élő nő, sőt, édesanya lett. Renée Zellweger ugyanakkor jóval több, mint a kissé szeleburdi Jones karaktere. Például kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas színésznő, aki fiatalon éppúgy újságíró akart lenni, mint Bridget Jones, a párkapcsolataival meg legalább annyi küzdelme van, mint filmbéli karakterének. Miért lehet imádni mind a két nőt, és mennyi még a hasonlóság?

Fotó: Universal Pictures

Bár egy tipikus angol romantikus vígjátékkal szerzett magának világhírnevet Renée Zellweger, mégis igazi amerikai. Texasban született, ott is járt egyetemre, akkor még írónak, sőt, újságírónak készült. Talán ez az első közös pont közte és Bridget Jones között. Renée viszont nem került sem újsághoz, sem tévéhez, mi több, egy vizsgafilm változtatta meg eredeti terveit, és fordult inkább a filmezés felé.

Kezdetben kisebb szerepeket kapott, játszott a Tökéletlen időkben, A texasi láncfűrészes egyik részében, sőt a Jerry Maguire-ben is.

Kultusz lett a hájlefogó fehérnemű és a szakítás utáni fagyievés

2001-ben kapta meg a Bridget Jones naplója című film címszerepét. Hogy miért vállalta el, mit látott benne? Saját bevallása szerint: a kihívást. Az első film kedvéért közel 20 kilót hízott, három héten át próbálta elsajátítani a helyes brit kiejtést, és együtt játszhatott Hugh Granttel és Colin Firth-szel.

Na, de a hízás, ne szaladjunk el mellette! A média amúgy is imádta ezt a témát minden egyes filmjénél. Ám nem azért, hogy Bridget vagy Zellweger súlyán élcelődjön, hanem pont azért, hogy példaként állítsa az emberek, a nők elé. A színésznő ragaszkodott ahhoz a teóriához, hogy attól, hogy Miss Joneson volt néhány kiló pluszsúly, nem jelenti azt, hogy elhízott volna. A mai Insta-világ-önképzavarban pedig ez fontosabb, mint hinnénk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 4. számának 16. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!