A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bőség vagy gazdagság?

Bőség és gazdagság - csak hasonló kifejezések, de nem ugyanazt jelentik. Aki gazdag, az gazdája valaminek, gazdálkodik, de még a gaz kifejezés is benne rejlik ebben a szóban. A bőség viszont nem jelent mást, mint hogy bőven jut mindenből, ami csak kell.

Fotó: Shutterstock.com

A bőséget nem a pénz biztosítja. Bőségben érezhetjük magunkat a nyári réten, egy gazdagon termő cseresznyefa alatt. Vagy a folyó partján a horgunkra akadt hallal. A bőség azt jelenti, hogy akkor és ott mindenünk megvan, amire szükségünk van, nem vagyunk éhesek, nem fázunk, biztonságban vagyunk.

Abban a pillanatban, amikor minden kerek, csak egy dolgunk van, tudatosítsuk magunkban, hogy ez így van, és hogy ez jó. Egy ilyen idilli állapotban kinek van szüksége milliókat tartalmazó bankszámlára? Ezt a fajta bőséget bárhol bárki élvezheti, ha nyitott rá.

De hol itt a varázslat?

Mondhatjuk, hogy rendben, de ez csupán egy gondolkodásmód: értékelem, hogy épp nincs szükségem semmire, vagyis mindenem megvan, tehát bőségben vagyok. Na és a következő pillanatban mi lesz? És hol van itt a varázslat, az ezotéria? Mi lesz holnap, amikor tényleg be kell fizetnem a számlákat, le kell mennem a közértbe vagy kilyukadt a cipőm? Bőségben vagyok, de holnap is bőségben leszek, ha nincs pénzem cipőre és élelemre?

Általában úgy gondolunk a pénzre, mint valami elérhetetlen vagy kínkeservvel megszerezhető dologra, ami csak másoknak van. Pedig a pénz sem más, mint energia. Olyan, mint a fény, a víz, a hő, a gondolat… Végtelen mennyiségben a rendelkezésünkre áll. A kérdés csak az, hogy képesek vagyunk-e mozgósítani önmagunkban és a környezetünkben ezt a fajta energiát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 1. számának 53. oldalán!)

Címkék: jézus, bőség mágia, itt és most tudat, adakozás mágiája

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!