A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Bőröd árulkodik korodról, egészségedről

Bőrünk a legnagyobb és legfontosabb védelmi szervünk. Megvéd minket a külvilágtól, megőrzi testünk hőmérsékletét, D-vitamint termel, és általa érzékeljük környezetünk változásait. A simogatást éppen úgy, mint az ütést, a hideget és a meleget, a kellemeset és a kellemetlent.

Fotó: Shutterstock.com

Bőrünk érzékeny felület, gondoskodásra van szüksége ahhoz, hogy egészséges maradjon.

A kenőcsök nem elegendőek

A bőrgyógyászat ma már holisztikus szemléletű. A bőrgyógyászok tudják, hogy a bőrön megjelenő tünetek mögött milyen szervi probléma állhat. Tudják, hogy a bőrproblémák megjelenéséből gyakran következtethetünk testünk betegségeire. Érzelmeink, helytelen életmódunk, a levegő szennyezettsége, a gyakori, túlzott stressz, mind-mind hatással vannak a bőrünkre.

A hajhullás hátterében például gyulladásos gócok, a szervezet általános gyengesége, hiánybetegségek állhatnak. Ezért komoly laboratóriumi háttér lehet szükséges a kivizsgáláshoz. A csalánkiütések mögött valamilyen ételintolerancia, vagy emésztési problémák lehetnek, tehát olykor ez a bőrprobléma gasztroenterológussal összefogva szüntethető csak meg.

A fiatalkori pattanások, mitesszerek megjelenése mögött leggyakrabban a hormonális rendszer változása áll. A pikkelysömör legtöbbször genetikai hátterű betegség, mely időnként, főként stressz hatására jelenik meg a test különböző helyein. De sok bőrbetegség hátterében áll valamilyen fertőzés vagy gyulladás. Egy biztos, hogy a kenőcs ezek kezelésére nem elegendő.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 2. számának 42. oldalán!)

Címkék: bőr, bőrradírozás, bőrbetegségek, bőrfiatalítás, a bőr védelmi vonal, vitaminokkal a bőrért

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!