A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Barangolás Budapesttől délre - I. rész

Negyvennyolc kilométer hosszú, hat-nyolc kilométer széles. A főváros és Pest megye által körülölelt Csepel-sziget a partjait nyaldosó Duna által biztosított különleges határ miatt, minden korban kiemelkedő figyelmet kapott. A vízi birodalom mellett ezért is számtalan látnivalóval, attrakcióval várja a mai utazót.

Fotó: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

Az augusztusi számban az idén 25. születésnapját ünneplő Summerfest Folklórfesztivált, valamint Ráckeve és környékének érdekességeit mutatjuk be.
A Csepel-sziget különlegessége, hogy miközben a Duna könnyű megközelíthetőséget és mellé védelmet is ígért, a vízi élet, és vele a halászat örömeit is minden korban biztosította az ide érkezőknek.

Mindezt úgy, hogy a sziget máig hivalkodásmentesen kínálja értékeit az utazóknak, akik a vizes örömök mellett az érintetlen természet ma már egyre kevesebb helyen átélhető nyugalmát is kiélvezhetik.

Településein pedig olyan épületek, történelmi emlékek sorakoznak, amelyek már önmagukban is megérnek egy látogatást, vagy a nyaraláshoz kötődő kirándulást.

Fotó: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

Ki gondolta vajon annak idején, hogy egyszer majd a szigetszentmiklósi Csepel Autógyárból is turistalátványosság lesz?

Az egykori gyár területén található technikatörténeti gyűjtemény öt üzemképes tehergépjárműből, egy autóbuszalvázból, számos járműfőegységből, járműmakettekből, valamint a gyár történetét bemutató korabeli dokumentumokból és fényképekből áll, melyeket az élőszavas tárlatvezetés tölt meg plusztartalommal.

Fotó: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

A közelben található történelmi tematikus park (Emese Park) és a kisvasúttal is bejárható Vadaspark Szigethalmon szintén kihagyhatatlan látogatóhelyek.

Fotó: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

Ha pedig a sziget változatos gasztronómiai kínálatába is belekóstolnánk, mindenképpen érdemes betérni a Gál Szőlőbirtok és Pincészet impozáns birtokára is Szigetcsépen, ahol megismerhetjük a 2013-as év "Év Borásza" címet méltán kiérdemelt Gálné Dignisz Éva és családjának díjnyertes borkínálatát.

Fotó: Kis-Duna mente TDM Nonprofit Kft.

Az élményekben gazdag napot pedig a Dunára néző teraszon elfogyasztott finom sült hallal, vagy a ház specialitásával, a "krumplirakással" koronázhatjuk meg.

A Szigetújfalu–Ercsi kompátkelő szigetújfalui oldalán található egyedi hangulatú Pajta pub egyszerű, de annál finomabb ételei, kellemes környezete és kedves vendéglátói tavasztól őszig mindennap várják vendégeiket.

www.kisdunamente.hu

(x)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!