A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Azért is szamár!

Miért éppen a szamár jut eszembe karácsonykor? Mert a kezdetektől ott toporgott a Megváltó körül mint egy öreg barát. Tanúja volt a születésének, első lélegzetvételének, és nemsokára ő menekítette át Betlehemből Egyiptomba. Ettől a naptól fogva a feszület rajzolata jelöli a hátát.

Fotó: Shutterstock.com

A szamárnak mostanában téves a megítélése. Értelmi fogyatékosnak és lecserélhetőnek tartják, úgy gondolják, a szamár csak akkor jó, ha nincs ló. A butuska kisgyereknek, akinek még nem vágnak csúnya szavakat a fejéhez, mint például barom vagy marha, azt mondják, hogy csacsi, pedig a csacsi cseppet sem barom, sőt, kiváló az emlékezete.

Olyan kiváló, hogy emberekhez, tárgyakhoz, cselekményekhez köti az eseményeket, ezért van az például, hogy olykor nem mozdul. Ilyenkor ráfogják, hogy csökönyös, pedig csak nincs kedve azt a bizonyos illetőt már megint ugyanoda cipelni egy jó nagy ülepen rúgásért cserébe. Bizony, tévedés, hogy a csökönyösnek mondott szamarat alaposan el kell náspángolni, akkor majd elindul, mert pont fordítva. Azért nem indul el, mert nem hülye.

Egyébként GPS is van a szamárba építve, így hosszú utakon is használták áruszállításra, de cirkuszi produkcióra is igen alkalmas. Kiváló körbe-körbe szaladgálásban, táncikálásban, két lábon dülöngélésben, meg ilyesmi. Már ha még mindig nincs ló.

Ezenkívül a filmszakma is elismeri a szamarat, ott van például Shrek haverja, esélyes is az Oscarra, ha egy kicsit megnöveszti a lábát, mint egy ló. Továbbá a lélektan is előbbre jutott általa, amióta hűen ábrázolta egy farkát vesztett depis, szuicid, nyekkent fülű csacsi kórtörténetét.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 12. számának 68. oldalán!)

Címkék: szamár a bibliában, szamár jellemrajza, öszvér

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!