A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az örök ifjúság műtéte

Ha a párok között nagy a korkülönbség, ez bizony a megjelenésükön is látszik. Nem csoda hát, ha az idősebb, vagy az annak látszó fél korrekciós beavatkozásokra gondol, hogy társával versenyképes maradjon. De nemcsak ezért fordulnak egyre többen sebészhez.Ma már nem csak a hölgyek, az urak is egyre gyakrabban választják az arcfelvarrást. Szakemberek ezt a műtéti beavatkozást csak ötven év felettieknek ajánlják. A ráncok mennyiségétől és mélységétől függően az altatásban végzett operáció több óráig is tarthat, és a páciensnek egy éjszakát kórházban kell töltenie. A fül körül szikével bevágást ejtenek, itt húzzák hátra a bőrt és emelik meg a bőr alatti szöveteket és az arcizmot, amit a fül mögött rögzítenek. Az immár kitágult bőrt kisebbre veszik és levarrják. Két hét múlva kerül sor a varratszedésre, ez alatt az időszak alatt a fertőzés veszélye nagyobb, tanácsos tehát otthon maradni. A duzzanat eltűnéséhez még mintegy három hónap szükséges, de a varrat teljes gyógyulása, elhalványodása tovább is eltarthat. Az eredmény hét-nyolc évre szól, azután újabb műtétre lesz szükség. A kezelés orvosi beavatkozást igényel, fájdalmas, minden esetben altatásban végzik. Egynapos kórházi tartózkodással jár, és egy-két hetes kiesést jelent a munkából. A műtét ára 380 és 850 ezer forint között mozog.

Az idősödő arcot tizenöt-húsz évvel fiatalabbá varázsolják a szemhéjplasztikák. A felső szemhéjnál kimetszik a zavaró bőrfelesleget, korrigálják a megereszkedett szemöldök ívét, és eltávolítják a felszaporodott zsírszövetet. A műtét helyi érzéstelenítésben történik; vékony, a bőr rétegein belül futó fonallal varrják össze a sebet, s ezt öt-hat nap múlva távolítják el. Egy-két hét múlva a heg gyakorlatilag láthatatlanná válik. A beavatkozás ára 180 és 420 ezer forint között változik.

Az alsó szemhéj operációjánál gyakrabban léphetnek fel komplikációk, viszont a gyógyulás igen gyors, mindössze két-három nap, a műtét után pedig semmilyen heg nem marad vissza. Ilyenkor a szempilla váz alatt vezetett metszéséből a bőrt felpreparálják, és az izmot és az alatta elhelyezkedő kötőszöveti lemezt megnyitva eltávolítják a felesleges zsírszövetet. Ennek költsége 190 és 450 ezer forint között változik. Ha az alsó és a felső szemhéjat egyszerre operáltatjuk, akkor a fiatalodást egy kicsit olcsóbban is megúszhatjuk.

A korral az ajkak keskenyebbé válnak, ezt ajakfeltöltéssel korrigálják. Manapság a legelterjedtebb műtétek egyike az ajakdúsítás, melyet helyi érzéstelenítéssel pár százezer forintért ambulánsan bárkinek elvégeznek. Ilyenkor az ajkak belső felét bemetszik, és az így nyert csatornába különböző szélességű és vastagságú szilikoncsíkokat helyeznek be. Úgy tartják, ezek a szilikonok már olyan természetesek és rugalmasak, hogy még csókolózás közben sem érezni őket. 

Címkék: szépség, plasztika, korkülönbség

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!