A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az ígért receptek! :)

Elképesztő mennyiségű kommentben követelik tőlünk a recepteket, amelyekről idei utolsó adásunkban volt szó. Bocsánatot kérünk a lassúságért, közben bennünket is elsöpörtek az ünnepek. :) De ebben a pillanatban elkezdjük teljesíteni a műsorban tett ígéretet.

Az alábbi recepteken túl, ha még bármi érdekli Önöket, kérjük, ugyanígy írják meg nekünk. Köszönjük, és kívánjuk Önöknek, hogy legyen nagyon boldog az ünnepük!


Mascarpones lazac Zsidró módra

Hozzávalók: 150 g füstölt lazac, 300 g mascarpone, 100 g póréhagyma, só, bors, citrom

Elkészítése: "Darabold apró kockákra a füstölt lazacot. Még finomabbra vágd a póréhagymát, majd ezeket keverd bele a mascarponéba. Utólag sózd, mert olykor a lazac kellőképpen sós magától is. Ízlés szerint fűszerezheted, kaporral, vagy más fűszerrel, esetleg egy kis citrom hozzáadásával még jobban felturbózhatod az ízeket."


Rumosmeggy-leves

Hozzávalók 8 személyre:

                      2 zacskó fagyasztott, magozott meggy (80-90 dkg),

                      2 dl tejszín,

                      8-10 dkg cukor ízlés szerint,

                      1 citrom leve,

                      1 zacskó vaníliás pudingpor (amit főzni szükséges),      

                      1 mokkáskanál őrölt fahéj,

                      1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,

                      1 mokkáskanál só;

                      1/2 dl rum;

                      a tálaláshoz 2 dl habbá vert tejszín

Előkészítése: 1 liter vizet a fűszerekkel, a citromlével és a sóval 5 percig forralok. Közben a tejszínt a pudingporral simára keverem.

Elkészítése: A forrásban lévő fűszeres levet összeöntöm a tejszínes pudingporral, majd kevergetés közben felforralom. Ha már forr, belezúdítom a fagyos meggyet, és fedő nélkül, gyakori keverés közben addig forralom, amíg a meggy megpuhul. Végül beleöntöm a rumot, és egy percig ezzel is forralom. (A rum alkoholtartalma elillan, gyerekeknek is adható.)

Megjegyzés: Akár napokkal előbb is elkészíthető. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon ízletes. Tálaláskor a hideg vagy a meleg levesre kemény tejszínhabot adagolok, és azonnal kínálom.

Frank Júlia receptje!


Mandulabundás harcsa

Hozzávalók 8 személyre: 

                      1 kg harcsafilé (szálka nélküli harcsa),

                      3 tojás,

                      10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,

                      10 dkg hámozott és elforgácsolt (vagy durvára tört) mandula,   

                      10 dkg zsemlemorzsa,

                      1 teáskanál só,

                      1 mokkáskanál őrölt bors,

                      1 mokkáskanál fokhagymapor,

                      1 dl olíva sütőolaj;

                      a tálaláshoz  2 dl tejföl,

                      5 dkg finomra darált mandula,

                      csipet só.

Előkészítése: A halfilét 8 szeletre vágom. Mindkét oldalát megsózom, megborsozom és meghintem a fokhagymaporral. A tojásokat felverem. A lisztet tálkába szórom. A morzsát és a mandulát összekeverem, és ugyancsak tálkába szórom. Az olajat lapos tányérba öntöm.

Elkészítése: Egy vastag aljú, rozsdamentes serpenyőt vagy teflonserpenyőt szárazon felmelegítek. Amíg a serpenyő melegszik, a halszeleteket egyenként lisztben, tojásban és a mandulás morzsában megforgatom. Egy-egy halszelet mindkét felét belemártom az olajba, majd két villával megfogva, annyira lecsöpögtetem, amennyire csak lehetséges. Azonnal beleteszem a forró serpenyőbe. Villával kissé le is nyomkodom. Fedőt borítok rá, és egy-két percig hagyom sülni. Ha az alja már szépen megsült, óvatosan megfordítom, és már fedő nélkül, az alját is pirosra sütöm. A megsült halszeleteket tálra rakom. Ha kihűlt, hűtőszekrényben tartom. A bundázás után megmaradt tojást befedve a hűtőbe teszem. Tálalás előtt lapos tálra vagy sütőlemezre egymás mellé rántott halszeleteket, és mindegyiket bekenem a mandula,a tojás, a só és a tejföl keverékével. Grillsütőben vagy előmelegített forró sütőben piros kérget sütök a tetejükre.

Megjegyzés: A hal egy nappal előbb elkészíthető, csak tálalás előtt kell a mártással leöntve grillezni. Az alábbi salátával kínálom.

Frank Júlia receptje!

Tizenhat hozzászólás

  • Kiss Katalin

    Szombaton a KIfuton Jakupcsek Gabriella elmondta milyen márkájú ruhákat visel, Bemutatott néhány szürke mintás pullóvert, de nem értettem a márka nevét. Nagyon szépek voltak. Nagyon megköszönöm, ha elküldené az e-mail címemre a márka nevét, vagy a ridikül e-mail címét. Nagyon köszönöm.

  • passiflora

    Kedves Gabriella!
    Engem nagyon érdekelne Frank Júlia bejgli receptje...igaz az nem hangzott el a műsorban, csak szó volt róla, hogy igazán macerás az elkészítése, viszont egy bevált nem "repedős" recept :)
    Ha sikerült megszerezni és esetleg publikus is, nagyon megköszönném, ha közölnék!

    Áldott, békés ünnepeket és boldog új évet kívánok!
    Szabó Márta

  • Völgyi Gyuláné

    Kedves Júlia a rántott csirkét már kipróbáltam nagyon finom lett. Köszónet a receptért!!!

  • ibianyu

    A halhoz milyen salátát kínáljunk? Ez sajnos lemaradt....:(((

  • Kuzsel Jenőné , Marika

    Kedves Szerkesztőség! A receptek között nem találtam rá a céklás receptre. Ezért nagyon örülnék,ha részemre elküldené ! Köszönettel

    Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • Gyerőné Fritsch Zsuzsa

    Kedves Júlia!
    A rántott csirkét már kipróbáltam. Köszönöm! A céklát is nagyon szeretném megcsinálni.
    Kellemes ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag Újévet kívánok!

    Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • Csáder Adrienn

    A férjem lelkesen mesélt a műsorban látott sült cékláról, de részletesebb infóval nem tudott szolgálni :) Megköszönném a receptjét.

    Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • Vadász Mária

    Kedves Gabriella!

    Köszönöm a fenti recepteket, de a gesztenyés-almás pite, a sült cékla és a csodás bejgli recept lemaradt.
    Úgy látom, másoknak is hiányzik! Szeretnénk ezeket is megkapni.

    Köszönettel: V. Mária

    Áldott, békés ünnepeket kívánok szeretettel!

    Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • Nóri

    Kedves Gabriella!
    Néztem az adást, megszeretném kérdezni, hogy a céklás receptet illetve almás gesztenyés pite receptjét (pontos) leírását, el tudná küldeni nekem?
    Előre is köszönöm szépen Kedvességét!
    További kellemes napot!
    Tisztelettel, Nóri

    Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • turizs

    Frank Júlia gesztenyés-almás sütireceptjét szeretném kérni! Köszönöm!

  • Csákvári Zita

    Szerteném elkérni a gesztenyés-almás pite receptjét !
    Köszönöm előre is!

  • Balázs Marianna

    Szeretném a gesztenyés süti receptet is.

  • Simon Elisabeta

    Koszonom a mascarpones lazac receptet. De tobbek kozott szo volt Frank Julia csoda bejglijerol, ami mindig sikerul. Nagyon szeretnem ezr a receptet is.
    Elore is koszonom.

    Mindenkinek kellemes unnepeket kivanok, Simon Erzsebet, Brasso

  • Edina

    A beigli és a sült cékla saláta receptje ha felkerülne nagyon megköszönnem,

    Itt: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1

  • Margit nagyon finom lehet elkészitem

  • nagyon finom lehet elkészitem

Szóljon hozzá Ön is!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!