Az ígért receptek! :)
Elképesztő mennyiségű kommentben követelik tőlünk a recepteket, amelyekről idei utolsó adásunkban volt szó. Bocsánatot kérünk a lassúságért, közben bennünket is elsöpörtek az ünnepek. :) De ebben a pillanatban elkezdjük teljesíteni a műsorban tett ígéretet.
Az alábbi recepteken túl, ha még bármi érdekli Önöket, kérjük, ugyanígy írják meg nekünk. Köszönjük, és kívánjuk Önöknek, hogy legyen nagyon boldog az ünnepük!
Mascarpones lazac Zsidró módra
Hozzávalók: 150 g füstölt lazac, 300 g mascarpone, 100 g póréhagyma, só, bors, citrom
Elkészítése: "Darabold apró kockákra a füstölt lazacot. Még finomabbra vágd a póréhagymát, majd ezeket keverd bele a mascarponéba. Utólag sózd, mert olykor a lazac kellőképpen sós magától is. Ízlés szerint fűszerezheted, kaporral, vagy más fűszerrel, esetleg egy kis citrom hozzáadásával még jobban felturbózhatod az ízeket."
Rumosmeggy-leves
Hozzávalók 8 személyre:
2 zacskó fagyasztott, magozott meggy (80-90 dkg),
2 dl tejszín,
8-10 dkg cukor ízlés szerint,
1 citrom leve,
1 zacskó vaníliás pudingpor (amit főzni szükséges),
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg,
1 mokkáskanál só;
1/2 dl rum;
a tálaláshoz 2 dl habbá vert tejszín
Előkészítése: 1 liter vizet a fűszerekkel, a citromlével és a sóval 5 percig forralok. Közben a tejszínt a pudingporral simára keverem.
Elkészítése: A forrásban lévő fűszeres levet összeöntöm a tejszínes pudingporral, majd kevergetés közben felforralom. Ha már forr, belezúdítom a fagyos meggyet, és fedő nélkül, gyakori keverés közben addig forralom, amíg a meggy megpuhul. Végül beleöntöm a rumot, és egy percig ezzel is forralom. (A rum alkoholtartalma elillan, gyerekeknek is adható.)
Megjegyzés: Akár napokkal előbb is elkészíthető. Hidegen is, melegen is egyaránt nagyon ízletes. Tálaláskor a hideg vagy a meleg levesre kemény tejszínhabot adagolok, és azonnal kínálom.
Frank Júlia receptje!
Mandulabundás harcsa
Hozzávalók 8 személyre:
1 kg harcsafilé (szálka nélküli harcsa),
3 tojás,
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
10 dkg hámozott és elforgácsolt (vagy durvára tört) mandula,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál őrölt bors,
1 mokkáskanál fokhagymapor,
1 dl olíva sütőolaj;
a tálaláshoz 2 dl tejföl,
5 dkg finomra darált mandula,
csipet só.
Előkészítése: A halfilét 8 szeletre vágom. Mindkét oldalát megsózom, megborsozom és meghintem a fokhagymaporral. A tojásokat felverem. A lisztet tálkába szórom. A morzsát és a mandulát összekeverem, és ugyancsak tálkába szórom. Az olajat lapos tányérba öntöm.
Elkészítése: Egy vastag aljú, rozsdamentes serpenyőt vagy teflonserpenyőt szárazon felmelegítek. Amíg a serpenyő melegszik, a halszeleteket egyenként lisztben, tojásban és a mandulás morzsában megforgatom. Egy-egy halszelet mindkét felét belemártom az olajba, majd két villával megfogva, annyira lecsöpögtetem, amennyire csak lehetséges. Azonnal beleteszem a forró serpenyőbe. Villával kissé le is nyomkodom. Fedőt borítok rá, és egy-két percig hagyom sülni. Ha az alja már szépen megsült, óvatosan megfordítom, és már fedő nélkül, az alját is pirosra sütöm. A megsült halszeleteket tálra rakom. Ha kihűlt, hűtőszekrényben tartom. A bundázás után megmaradt tojást befedve a hűtőbe teszem. Tálalás előtt lapos tálra vagy sütőlemezre egymás mellé rántott halszeleteket, és mindegyiket bekenem a mandula,a tojás, a só és a tejföl keverékével. Grillsütőben vagy előmelegített forró sütőben piros kérget sütök a tetejükre.
Megjegyzés: A hal egy nappal előbb elkészíthető, csak tálalás előtt kell a mártással leöntve grillezni. Az alábbi salátával kínálom.
Frank Júlia receptje!
2015. május 25. 18:22:55
Szombaton a KIfuton Jakupcsek Gabriella elmondta milyen márkájú ruhákat visel, Bemutatott néhány szürke mintás pullóvert, de nem értettem a márka nevét. Nagyon szépek voltak. Nagyon megköszönöm, ha elküldené az e-mail címemre a márka nevét, vagy a ridikül e-mail címét. Nagyon köszönöm.
2014. december 26. 19:07:16
Kedves Gabriella!
Engem nagyon érdekelne Frank Júlia bejgli receptje...igaz az nem hangzott el a műsorban, csak szó volt róla, hogy igazán macerás az elkészítése, viszont egy bevált nem "repedős" recept :)
Ha sikerült megszerezni és esetleg publikus is, nagyon megköszönném, ha közölnék!
Áldott, békés ünnepeket és boldog új évet kívánok!
Szabó Márta
2014. december 21. 22:57:01
Kedves Júlia a rántott csirkét már kipróbáltam nagyon finom lett. Köszónet a receptért!!!
2014. december 21. 21:29:41
A halhoz milyen salátát kínáljunk? Ez sajnos lemaradt....:(((
2014. december 21. 18:37:30
Kedves Szerkesztőség! A receptek között nem találtam rá a céklás receptre. Ezért nagyon örülnék,ha részemre elküldené ! Köszönettel
Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 21. 18:31:34
Kedves Júlia!
A rántott csirkét már kipróbáltam. Köszönöm! A céklát is nagyon szeretném megcsinálni.
Kellemes ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag Újévet kívánok!
Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 21. 17:18:59
A férjem lelkesen mesélt a műsorban látott sült cékláról, de részletesebb infóval nem tudott szolgálni :) Megköszönném a receptjét.
Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 21. 10:45:05
Kedves Gabriella!
Köszönöm a fenti recepteket, de a gesztenyés-almás pite, a sült cékla és a csodás bejgli recept lemaradt.
Úgy látom, másoknak is hiányzik! Szeretnénk ezeket is megkapni.
Köszönettel: V. Mária
Áldott, békés ünnepeket kívánok szeretettel!
Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 20. 21:42:14
Kedves Gabriella!
Néztem az adást, megszeretném kérdezni, hogy a céklás receptet illetve almás gesztenyés pite receptjét (pontos) leírását, el tudná küldeni nekem?
Előre is köszönöm szépen Kedvességét!
További kellemes napot!
Tisztelettel, Nóri
Íme: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 20. 20:29:14
Frank Júlia gesztenyés-almás sütireceptjét szeretném kérni! Köszönöm!
2014. december 20. 19:09:42
Szerteném elkérni a gesztenyés-almás pite receptjét !
Köszönöm előre is!
2014. december 20. 18:40:26
Szeretném a gesztenyés süti receptet is.
2014. december 20. 16:30:31
Koszonom a mascarpones lazac receptet. De tobbek kozott szo volt Frank Julia csoda bejglijerol, ami mindig sikerul. Nagyon szeretnem ezr a receptet is.
Elore is koszonom.
Mindenkinek kellemes unnepeket kivanok, Simon Erzsebet, Brasso
2014. december 20. 15:32:39
A beigli és a sült cékla saláta receptje ha felkerülne nagyon megköszönnem,
Itt: http://ridikul.tv/content.php?id=a1-1
2014. december 20. 15:30:23
2014. december 20. 15:29:14