A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Az a kegyetlen, múló idő!

Kedves fiatal barátnőm, kicsit mulatságos ötvenen túl a rémisztő harmincas szülinapról olvasni. De megértem a félelmeidet. Bizony az idő ronda dolog.

Fotó: Shutterstock.com

De legalább igazságos. Mindenkivel egyformán telik. S ha az ember ötvenen túlról visszanéz a harmincon inneni csajok problémáira, hajlamos legyinteni. Ugyan már! Hisz még mindig előttetek az élet minden csodálatos és kiábrándító pillanatával.

Ötvenen túl az ember már régen beletörődött, hogy a főnökei legtöbbször fiatalabbak nála. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ne értenélek meg. Sőt, néha azt gondolom, nem lennék a korosztályod helyében. Úgy tűnik, nagyon jó, hogy annyi a választási lehetőség.

Bármilyen egyetemre járhatsz, bármilyen foglalkozást választhatsz, szinte bárhol élhetsz a világban. Mindez azonban azt is jelenti, hogy örökké választanod kell a korlátlan lehetőségek közül. Márpedig választani olyan nehéz!

Hiszen miközben egy főiskolát, egy fiút, egy munkahelyet, egy foglalkozást választasz, úgy érezheted, hogy az összes többiről lemondtál. S mivel nem akarsz semmiről sem lemondani, hát egyetemi szakot, munkahelyet, fiút, országot váltasz. Kipróbálsz mindent, mégsem vagy felhőtlenül boldog.

Persze bosszantó, ha egy munkahelyen minden kreatív ötletedet visszadobják, s ezt ráadásul egy nálad fiatalabb teszi. De hidd el, ez nem kor kérdése. Egy öreg főnök is tud elnyomó, kizsákmányoló, megalázó lenni. Sőt, az talán még gyakoribb.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2023. évfolyama 3. számának 35. oldalán!)

Címkék: az idő múlása, pozíció vagy munka

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!