A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Átok - kegyetlen és végérvényes

Kívánni valami rémségeset valakinek, belesuttogni a levegőbe, felírni egy darab papírra, kőbe vésni, vagy tűz lángjába üvölteni, és várni, hogy megtörténjen.

Fotó: Shutterstock.com

Leginkább az elvesztett szerelem szokta ennyire gonosszá tenni az embert. Átkot mondani ugyanis kegyetlen dolog, ami, ha van igazság a földön, nem is marad büntetlenül. Tegyük fel, hogy az átok működik, és valóban bele lehet avatkozni valaki sorsába egyszerű szavakkal, meg lehet ölni, vagy legalább beteggé, akár koldussá tenni. Ha ez igaz, akkor iszonyú energia ez, óriási, könyörtelen fekete erő, amely ide-oda kavarog az emberek között, és büntetlenül gyilkol.

Hatástalan receptúrák

Romantikus ezoterikus filmekben gyakran látunk boszikat átkot szórni, szerelmi kötést intézni, de tizennyolc év felett talán egyikünknek sem jut eszébe, hogy ezek működő praktikák. Kedves bolondságok, melyeket jó elképzelni, de gyakorolni sem kedvünk, sem időnk.

A női magazinok, persze, rá is tesznek egy lapáttal, gyakran olvashatunk varázsigéket, hathatós receptúrákat, de ezek sem lépik át a szórakoztatás határát. Valódi átkot ugyanis nem olvashatnánk egy tömeglapban, mert az átok szövege csak akkor hatásos, ha titkos, vagyis csak a beavatottak ismerik.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2021. évfolyama 9. számának 57. oldalán!)

Címkék: átok történelme, átkot szórni, veszélyes átok, cigány átokszövegek

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!