A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, március

Szeles, sokszor zabolázhatatlan hónap. Amikor bármi megtörténhet. Nyakunkba szakadhat a hóesés, vagy ragyogó napsütésben kaphat fel minket a viharos szél. De lehet, hogy 15-én már a rövid ujjú pólókon, ingeken virít majd a kokárda.

Fotó: Shutterstock.com

A hónap a háború római istenéről, a békétlen Marsról kapta nevét, akkortájt szerencsét hozónak tartották, ha az év ezen időszakában kezdődött a háború. A 18. századi nyelvújítók olvanosnak nevezték, a népi kalendárium pedig a böjt máshavának. Március 31 napos, a Halak és a Kos csillagjegyek ideje esik ebbe a hónapba. 

Csillogó-villogó varázslat

Csillognak, szemet gyönyörködtetőek, gyógyító hatásuk is ismert, természetes anyagok. Hogy mi az?

Az ásványokról beszélünk, amelyek említett tulajdonságaik mellett rendkívül hasznosak is a mindennapjainkban, hiszen, ha nem lennének, utakat vagy házakat sem tudnánk építeni, az okostelefonokat még hírből sem ismernénk, és nem közlekednénk elektromos hajtású járművekkel.

De ezektől a természetes anyagoktól függ az emberiség vízkészlete és energiagazdálkodása is – írja a Miskolci Nemzetközi Ásványfesztivál ajánlójában. Nem véletlen, hogy már 38. alkalommal rendelkezik meg óriási érdeklődés mellett az ásványfesztivált. Idén március 7–8-án látogassunk el a Miskolci Egyetemre. Megéri!

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 3. számának 6. oldalán!)

Címkék: shakespeare, március, covent garden, radnóti miklós, mars isten, nemzetközi ásványfesztivál miskolcon, iii.richárd

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!