A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, május

Minden hónapnak megvan a maga szépsége, na de a május...! Nevét a termékenység istennőjéről, Maiaról kapta, de nevezik még Ígéret havának a bő termésre számítva, Ikrek havának vagy Tavaszutónak.

Fotó: Shutterstock.com

Nevess és nevettess!

Kevesen tudják, hogy május első vasárnapja nem csak az édesanyák ünnepe, de a nevetés világnapja is. A nevetés ellazítja az izmokat, oldja a stresszt, szépíti a bőrt, fénnyel tölti meg a szemet.

Ráadásul erősíti az immunrendszert, boldogsághormont termel, enyhíti a fizikai fájdalmat, és jótékonyan hat a szívműködésre. Ha például a munkahelyi intrikák helyett mindenki egy jó kis viccet mesélne a kollégájának, máris szebb hely lenne a világ.

Léteznek egyébként nevető jógik, akik egy emberektől zsúfolt helyen, például a metrón minden ok nélkül hangosan nevetgélni kezdenek, míg a többiek sem bírják már ki nevetés nélkül. Egy-két perc múlva már harsog a szerelvény a hahotázástól, csak az okát nem tudja senki.

De kell erre ok? Próbáld ki, kezdj el nevetni, és nézd, meg mi történik!

Virágoznak a májusfák

Fotó: Shutterstock.com

Kellemes látványt nyújt májusban egy falu főutcája, mert még manapság is sok májusfát pillanthat meg az ember. A kerítés közelében felállított, szalagokkal, virágokkal, borosüvegekkel feldíszített fácska azt jelzi, eladó lány lakik a házban.

A régi szokás szerint éjszaka a legény bemászott az udvarra, és felállított egy zöld koronájú, színes szalagokkal teli, karcsú fácskát, ami aztán pünkösdig ott virított, hirdetve az ott lakó kislány szépségét és tisztaságát.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 6. oldalán!)

Címkék: májusfa, pünkösd, nevetés, májusi jellegzetességek, szervác, pongrác, bonifác, tavaszutó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!