A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Apropó, január!

Új év, új élet?

Fotó: Shutterstock.com

Nincs mese, nincs visszaút, beköszöntött hát 2020, és vele az új lehetőségek és új kezdetek ígérete. Tiszta lapot nyithatunk, és megszülethetnek az újévi fogadalmak, amelyeket, ha sikerül betartanunk, elkerülnek majd a bonyodalmak! 

A 31 napos január, régebbi néven Januárius, a Gergely-naptárban az év első hónapja, mely Janusról kapta a nevét, aki az ókori római mitológiában a kezdet és a vég, az átjárók és kapuk istene volt.

A népi kalendárium Boldogasszony és a Fergeteg havaként, a csillagászati év régi hónapneve után pedig nem máshogy, mint Vízöntőként is nevezte az év első hónapját.

Ha repülőjegyet foglalsz, gondolj arra, hogy…

524 évvel ezelőtt, január 3-án próbálta ki először Leonardo da Vinci az általa készített repülőszerkezetet. A reneszánsz kori polihisztor (tudós, feltaláló, festőművész, szobrász, építész, matematikus) kísérlete nem járt sikerrel, de ő nem adta fel. Jó pár év múlva újra próbálkozott a pusztán emberi erővel hajtott, repülő géppel.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 6. oldalán!)

Címkék: leonardo da vinci, teázás, új év, gyógynövények, 2020, újévi babonák, hidegben csírázó növények

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!