A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Annyi baj van egy tehénnel!

Képzeld el a Mennyországot, sétálsz a gyönyörű réten temérdek százszorszép között, a kék égen bodros felhők rohangálnak, a nap hét ágra süt, a szellő cirógatja a hajadat, aztán puff, hasra esel.

Fotó: Shutterstock.com

Miért? Hát azért, mert a fűben fekszik egy tehén. Ekkor jöttem rá, hogy a tehén egy végtelenül nyugodt állat, még az sem érdekli, ha én, a hatéves gyereklány felbukom benne, és rázuhanok a hasára. Bóbikál szépen tovább.

Hasra esik benne az ember

Ez a tehén tényleg ott feküdt, ha nem is a Mennyországban, hanem Diósjenőn, Nógrád megyében, ahol a gyerekkoromat töltöttem. Heverészett, dúdolgatott, a rózsaszín orrát nyalogatta, és néha belerágcsált néhány százszorszépbe. A faluban egyébként minden este meg lehetett bámulni a teheneket, ahogy a főúton menetelnek, és egyenként lekanyarodnak egy-egy vaskapuhoz, míg el nem fogynak.

A házaknál pedig friss tehéntejet lehetett venni a néniktől, ha volt az embernek tejeskannája fedővel. Ha hazafelé, a hegyre fel beleittam, érezhettem a tehénke szagát és melegét. Csak a tejbegríz maradt el, mert mire hazaértem, üres volt a kanna.   

Rosszra tanítják a gyerekeket

Bizony, a tehenek csúnya dolgokra tanítják a gyerekeket, mert rossz példát mutatnak. Milyen már ez a folytonos rágózás, böfögés, kérődzés? Ha az ember eszik, akkor ebédidő van, vagy uzsonnaidő, vagy vacsoraidő, nem pedig akárhány óra akárhány perc.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 11. számának 68. oldalán!)

Címkék: tehén furaságai, szarvasmarha, tehén ünnep indiában, a tehén okos

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!