A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Akik tudják, hogy kell bánni a férfiakkal

Rég szerettem volna a hiénákról írni, mert bár tény, hogy nem túl cukik, mégis érthetetlen, miért utáljuk őket annyira.

Fotó: Shutterstock.com

Végeztem egy kis közvélemény-kutatást hiénaügyben, a kérdésem így szólt: Mi a véleményed a hiénákról? Mielőtt a válaszokat ismertetem, elárulom, hogy a kérdést az emberi faj tagjainak tettem fel, akik aligha találkoztak élő hiénával, ha mégis, akkor az állatkertben.

Szóval a válaszok: – Pfuj! – Hiéna? Hagyjál már! – A hiéna, az baromi büdös. – Dögevő dög! – Jesszus, visítva röhög, mint az anyósom! – Nála rusnyább cuccot még nem láttam… (Szerkesztőim, akik bár megengedték, hogy hiénázzak egy kicsit - csak hogy örüljek -, megkértek, hogy ne írjak róla túl hosszan, bőven elég lesz két oldalt elcsúfítani a hiénaportrékkal.)

Hát, ilyen a humán vélekedés a hiénáról. És ez elgondolkodtató. Nem a hiéna okán, hanem az ember okán, aki csakis úgy képes létezni e világban, ha mindenről és mindenkiről kategorikus véleményt alkot, még akkor is, ha soha az életben nem kávézott, nem ment moziba, nem táncolt és nem vihogott együtt egy hiénával. Vegyük akkor sorjában, igazságos-e ennyire utálni őket.

Még hogy büdös!

A hiéna egy ragadozó, pont, mint az oroszlán vagy a farkas, esetleg még a tigris. Márpedig, ha húst eszik, és folyton véres marad a pofája, akkor az büdös. Tény, hogy a hiéna azt a húst is megeszi, amelyik már két hete bűzlik, de nem azért, hogy büdös legyen, hanem azért, hogy rend. Hogy nézne már ki a világunk, ha lépten-nyomon szétmarcangolt, véres tetemek hevernének döglegyekkel a tetejükön?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 2. számának 60. oldalán!)

Címkék: hiéna, hiéna kacaj, a hiéna faj női táradalomban él

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!