A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Aki minden percben veled van

Az őrangyalunk egyetlen pillanatra sem hagy magunkra. Néha a fülünkbe súg, néha kinyújtja a kezét, de nem biztos, hogy meghalljuk vagy érezzük őt.

Fotó: Shutterstock.com

Amikor hirtelen csend lesz a szobában, azt szoktuk mondani, angyal szállt közénk. Pedig akkor is ott van, amikor hangosan zajlik az élet, csak mi nem vagyunk hajlandók tudomást venni róla. Vagy nincs bátorságunk elhinni, hogy érünk annyit, hogy velünk időzzön egy angyal.

Hallom magamban a szavait

Sokan félnek attól, hogy ha angyalokról beszélnek, babonásnak, butuskának, gyermekinek tartják őket, hiszen az angyalka legfeljebb a karácsonyfát hozza, vagy a szerelemre kiszemelteket lődözi – dundi, fürtös, és két kis pelyhes szárnya van.

Azt gondolom, bármilyennek is képzeljük, érzékeljük őket, tartsuk tiszteletben egymás hitét, érzéseit, és ne akarjuk meggyőzni egymást, hogy az angyalok pont nem olyanok, sőt, hogy márpedig nincsenek is. Én például úgy hiszem, mindannyiunk mellett áll egy angyal, és alig várja, hogy a segítségét kérjük.

Az én angyalom hatalmas és erőt sugárzó, és bár csak lelki szememmel látom, erős zöld fényként érzem a jelenlétét. Ha megkérem valamire, sosem hagy cserben, és bármikor beszélhetek vele, egyszerűen csak el kell csendesülnöm és meghallgatnom azt a belső hangot, amely olyan megkérdőjelezhetetlenül ott susog mindannyiunkban. Ez a hang az angyalunk hangja. Vagy a lelkiismeretünké?

A kislányom tanított hinni

Melinda akkor kezdett hinni az angyalokban, amikor észrevette, hogy a négyéves kislánya minden este, elalvás előtt hangosan beszélget valakivel. Egy nap bement a szobájába, és megkérdezte, kivel társalog. A kislány rávágta, hogy az angyallal. – Tudtam, hogy a gyerekeknek élénk a fantáziája, de amikor Lili rajzaiban is megjelent egy kivehetetlen, aranysárga, nagy maszatnak ábrázolt lény, akiről azt állította, hogy angyal, figyelni kezdtem – mondja Melinda.

– A gyerekek ebben a korban még sokkal nyitottabbak a láthatatlan dolgokra, és akkor veszítik csak el ezt a képességüket, amikor a felnőttek megtanítják őket arra, hogy amit látni vélnek, nem létezik, beszélni róla pedig butaság. Hát, én sosem mondtam ilyesmit Lilinek. Inkább elmélyedtem az angyaltémában.

Elolvastam számtalan könyvet, és igyekeztem meditációban kapcsolatba lépni azzal a segítővel is, akit talán mellém rendeltek. Nem számolhatok be nagy csodákról, de valami furcsa, jóleső érzésről igen. Mintha ott állna valaki mellettem, aki melegségével, derűjével bearanyozza a lelkem. Amióta tudom, hogy velem van, sokkal nagyobb biztonsággal, hittel élek ebben a világban, és hiszem, Lilire is vigyáz az angyalkája.

Fotó: Shutterstock.com

Azt hittem, cserbenhagyott

– A nagymamám úgy nevelt, hogy higgyek az angyalokban – meséli Bori. – Boldog gyerekkorom volt, hiszen egyke létemre sosem éreztem magam egyedül. Elég rakoncátlan kislány voltam, mert nem féltem semmitől, hittem, az angyalom vigyáz rám. Így is volt.

Egyszer a faluban, ahol nyaraltunk, felmásztam egy elhagyatott kunyhó tetejére, ami persze beszakadt alattam, de mintha valaki elkapott volna estemben. Éreztem, hogy lelassul az esésem, és valami visszatart, hogy a földre zuhanjak. Úgy érkeztem le, mint egy tollpihe, a hajam szála sem görbült. Sok ilyen furcsaság történt velem.

Tizenhat évesen szerelmesen álltam a zebránál, vártam, hogy zöld legyen a lámpa, de valamiért mégis elindultam a pirosban. Hirtelen azt éreztem, hogy egy határozott kéz hátraránt, miközben dübörögve elrohan előttem egy teherautó. Halálra dermedtem. Hátranéztem, ki segített rajtam. De egy árva lélek sem volt rajtam kívül a járdán.

Attól a perctől fogva naponta beszéltem az angyalommal, hiszen már nem volt kérdés, hogy ő áll mellettem. Évekkel később, amikor újra szerelmes lettem, arra kértem az angyalt, segítsen, hogy a felesége lehessek annak a férfinak. De ő mintha eltűnt volna. Rossz érzéseim támadtak, nyugtalanító gondolatok gyötörtek, de nem hallgattam rájuk, hisz a szerelmem velem volt, és makacsul hittem az esküvőben. Egy nap aztán kiderült, hogy viszonya van a legjobb barátnőmmel.

Ekkor újra megértettem, hogyan is kommunikál velem az angyalom. Nem segít bármiben, csak amiben jónak látja. Utólag azt is beláttam, azon a csalódáson át kellett esnem, hogy értékelni tudjam az igazi szerelmet, amiből aztán tényleg házasság és két kisgyerek született.

Mondd meg a neved!

Az angyal (angel) szó jelentése élet (ang-) és fény, Isten fénye (-el). Tehát annyit tesz: az élő Isten fénye, vagy életet adó isteni fény. A Szentírás három főangyal nevét említi: ők pedig Mihály, Gábriel és Lucifer, aki bár angyalként kezdte, később elbukott és Sátánná lett.

Fotó: Shutterstock.com

Hívd, és megérkezik!

Az őrangyalunkkal képesek vagyunk felvenni a kapcsolatot. Csak egy nyugalmas hely kell és csend, esetleg egy szép, hófehér gyertya. Helyezkedjünk el kényelmesen, és relaxáljunk. Kérjük meg, hogy lényegüljön meg számunkra azon a módon, ahogy jónak látja.

Koncentráljunk a szívcsakránkra, ahonnan szeretet árad az angyal felé, és hamarosan érezni fogjuk, hogy Ő szeretettel válaszol. Ha kérdésünk vagy kérésünk van, figyeljünk a belső hangra, sokkal tisztábban zeng, mint a sok kusza gondolat, amely a fejünkben kavarog. Ez az ő válasza.

Az Úr szolgálói

A Biblia szerint az angyalok szolgáló szellemi lények, akiket Isten arra teremtett, hogy az ő akaratának engedelmeskedjenek. Az Úr angyalainak feladata: Isten dicsérete és imádata, parancsolatainak végrehajtása, isteni üzenetek továbbítása, hívő emberek szolgálata, különösen a gyermekek képviselete, védelme.
(Forrás: Wikipédia)

Fényből vannak

Az angyalok több vallás hitvilágában is szerepelnek, de bőven említi őket a Biblia is. Általában nemtelen lényeknek tartják őket, akik fényből lévén, nem tudnak testet ölteni, de olyan elképzelések is vannak, miszerint gyönyörű férfiak és nők, akik a beavatott szem előtt tisztán láthatók.

Címkék: angyalhit, angyalok segítsége, angyalidézés

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!