A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Aki igazán szeret

Nem lehet elégszer elmondani. A kutyáknak értelmük és lelkük van, sokkal fejlettebb értelmük és hatalmasabb lelkük, mint azt gondoljuk.

Fotó: Shutterstock.com

Ha igazán közel kerülünk a kutyánkhoz, ha naponta időt és figyelmet szánunk rá, megmutatkozik valódi lénye. Sokkal több ő, mint egy háziállat, egy emlős, aki eszik, ürít és alszik, és szeret labdázni. Az emberrel való kapcsolatában igazi lelki társsá válik, aki képes az önfeláldozásra, gyászra, örök hűségre és mérhetetlen szeretetre.

Erdőszélen rohangálva

A kutya hihetetlen módon képes alkalmazkodni gazdája megváltozott körülményeihez. Pepi, az örökmozgó uszkár, aki naponta több órát töltött gazdájával az erdőszélen rohangálva, egy nap hiába várta haza Emmát.

A lány hat hetet töltött kórházban, mert elütötte egy autó, és csúnyán megsérült a lába. Amíg távol volt, Pepit a család többi tagja igyekezett életben tartani, ami nem túlzás, mert nem evett, és sétálni sem akart.

Egy héttel a baleset után már rendszeresen bevizelt, és fel sem kelt fekhelyéről. Nem akart sétálni menni, nem akart játszani. Ha Emma húga ment oda hozzá, akit szintén nagyon szeretett, enyhén megcsóválta a farkát, de fel sem emelte a fejét.

Pepi csak feküdt

Emma gyakran felhívta telefonon. Ilyenkor Emma anyukája Pepi füléhez tartotta a telefont. Pepi felkapta a fejét, aztán, miután látta, hogy ez csak egy gép, mely Emma hangját ismétli, visszadőlt az ágyára. Legközelebb már meg sem mozdult a telefonra.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 58. oldalán!)

Címkék: kutyahűség, kutyaszeretet, gazdi nélkül

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!