A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A virtuális valóság reggelén

Nem is volt olyan régen, amikor még csak filmekben láttunk virtuális valóság szemüvegeket. Ma meg a kanapén ülve vagy a nagyszobában a dohányzóasztalt félretolva játszhatunk egy-egy ilyen kütyüvel. Manapság már egy közepes telefon áráért egy jó VR felszerelést lehet venni. Na, persze, ha szükségünk van rá.

Fotó: Shutterstock.com

Egy fekete, nagy sisakszerű szemüveg, két joystick. Feltesszük a fejünkre, és kész, már egy másik világban is találjuk magunkat.

A környezet, amelybe kerülünk, annyira valóságos és hihető lesz az agyunknak pár perc alatt, hogy képesek vagyunk elfelejteni a valóságot, és már-már leülnénk a fotelbe, amely megjelenik mellettünk a semmiből, még ha tudjuk is, hogy az nincs ott.

Mert mi is történik? Miután felvettük a sisakot, pont olyan, mintha belülről látnánk a világot. Ha mozdítjuk a fejünket, úgy változik, amit látunk, mintha a valóságban lennénk. Ez az érzés teljesen új, semmihez nem hasonlítható élmény.

Annyira, hogy a virtuális valóság szépen lassan az életünk részévé válik. Budapesten és az ország számos pontján egymást érik a virtuális valóság szobák, parkok, ahol rengeteg játék és élmény között válogathat az érdeklődő.

Tematikus termeket látogathatunk, attól függően, mihez lenne kedvünk. Bejárhatunk olyan helyeket, ahova nem juthatnánk el, akár a Holdon vagy a Marson is sétálhatunk, úszhatunk bálnákkal, eljuthatunk a Machu Pichu tetejére, de egy teljesen kitalált, rajzolt világba is teleportálhatunk, vagy egy horror játék közepén borzonghatunk.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 1. számának 46. oldalán!)

Címkék: vr, virtuális valóság szemüveg, vr mint gyógyító eszköz, vr a teheneknek, vr mint játék

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!