A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A teljesítmény számít, aminek nincs neme

A Gránit Bank vezérigazgatójaként nap mint nap komoly kihívásokkal találkozik. Üzletasszony, akit a Forbes magazin az ötven legbefolyásosabb magyar női gazdasági vezető közé sorolt. Általában éjfél körül fekszik le, reggelente fut vagy este úszik. Sokat dolgozik azon, hogy a számára legfontosabb szereplőkkel, a családjával is elegendő időt töltsön. Hegedüs Évával beszélgettünk.

Hegedüs Éva
Fotó: Fejér Gábor

Hol is kezdődött a pályája, milyen fontosabb mérföldkövek szegélyezték és kik azok, akik meghatározó kulcsfiguraként előbbre segítették? 

Talán azzal kezdeném, hogy szerencsésnek érzem magam, mert a családból a munka szeretetét szívtam magamba és pályám során rendkívüli képességű emberekkel, inspiráló kollégákkal, vezetőkkel dolgozhattam  együtt és sokszor volt részem új intézmények, új struktúrák létrehozásában, azaz az alkotás örömében sokszor részesültem. 

Az egyetem elvégzése után tanácsadó cégnél dolgozott tudományos munkatársként, majd kormányzati intézményekben folytatta szakmai pályáját. Helyettes államtitkári pozícióban a Pénzügyminisztériumban, majd a Gazdasági Minisztériumban számos, a piacgazdaság hazai alapjait jelentő jogszabály - mint a hitelintézeti törvény, a csődtörvény, a biztosítási törvény, az értékpapírtörvény, valamint a villamos-energia törvény - előkészítésében, valamint olyan alapvető intézmény, mint a Hitelgarancia Zrt. létesítésében vett részt.
Nagyszerű szakmai élmények kötnek a Földhitel- és Jelzálogbankhoz, ahol vezérigazgató-helyettesként a csapattal a magyarországi jelzáloglevél-kibocsátás újraindításán dolgoztunk.

Nagyon hálás vagyok Matolcsy Györgynek, aki a kétezres évek elején a Gazdasági Minisztériumba invitált, ahol formálódott világlátásom és rendkívül szerteágazó feladatokkal  foglalkozhattam.

Szakmailag nagyon sokra tartom azokat a tapasztalatokat, amelyeket a Csányi Sándor által vezetett OTP Banknál szereztem, ahol 2002-től négy éven át a lakossági üzletágat vezettem és egyúttal az OTP Lakástakarékpénztár elnökeként is dolgoztam.

Vezetőként és menedzserként is rendkívül nagy hatással volt rám Demján Sándor, akinek a felkérésére 2010-ben vállaltam el a Gránit Bank vezetését. A kiváló üzletember egyik mondása szinte bankvezetői munkám ars poeticájává vált: „A siker decentralizálható, a felelősség nem".

Miután saját életem során tapasztaltam, hogy mennyire fontosak voltak a pályafutásom folyamán azok a mentorok, akik vezetőként, munkatársként támogattak, tanácsokkal láttak el, magam is részt veszek olyan mentorprogramokban, amelynek keretében tehetséges fiatalokat próbálok segíteni, támogatni abban, hogy munkájukat minél eredményesebben végezhessék el.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 9. számának 22. oldalán!)

Címkék: csányi sándor, életmód, családi élet, hegedüs éva, gránit bank, vezérigazgató, mentorálás, digitális jövő

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!