A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A szeretet ünnepe a távolból

Évek óta írunk a karácsony ünnepéről. Örömeiről, borzalmairól, a szívbéli, titkos ajándék készítéséről és a felesleges kacatvásárlásról, a kis családban töltött békéről, vagy az idegőrlő házról házra vándorlásról.

Fotó: Shutterstock.com

Idén minden másképp lesz. 2020 karácsonyára, mint egy vaskos hótakaró, ráborul a járvány. Akikkel együtt szoktunk ünnepelni, most távol maradnak, hogy ne hozzanak ránk, és ne is kapjanak el betegséget. Ijesztő és szomorú ez.

A szeretet melege árad

A karácsony gondolata talán mindenkiben egy fájóan szép, tündöklő csoda. Nagy, lusta pelyhekben hull a hó, bevonja a fák ágait, a piros háztetőket. Az utca csendes és titokzatosan üres, a lakások ablakaiból meleg fény árad, itt-ott gyertyaláng pislákol. Béke van és nyugalom, szeretet melege árad az emberek között. Minden évben így gondolunk rá november táján, akárhogy is alakul aztán az ünnep.

Hó pedig már ki tudja, mikor volt. Az is megeshet, hogy felgyűlnek a feszültségek, kibuknak az elhallgatott sérelmek, megindulnak a szokásos szurkapiszkák. Hát persze, hisz emberek vagyunk, nem fagynak belénk a bosszantó gondolatok erre az estére, hiába készültünk annyi szeretettel. Így aztán sokan arról álmodozunk advent időszakában, hogy milyen jó lenne kis létszámban, a nagy család nélkül, békében tölteni a karácsonyt.

Hát, most így lesz.

Anyu bejglije ideér

Krisztina Londonban él a férjével már négy éve. Minden évben a karácsony volt a biztos időpont, amikor újra láthatta a családját. – Anyával már novemberben arról levelezünk, mikorra foglalom a repülőjegyet, hány napra látogatunk haza, és ilyenkor tele vagyunk titkos örömmel, várakozással. Egyszer be is csaptam egy kicsit, mert nem akartam, hogy kiautózzanak elénk a csúszós időben a reptérre, és egy nappal előbb érkeztünk váratlanul. Jó is volt ez, meg nem is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 12. számának 60. oldalán!)

Címkék: karácsony covid idején, tudatos készülődés magányos karácsonyra, a szeretet ünnepe maszkban

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!