A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nevetőráncok jöhetnek!

A szemkörnyék bőre sokban eltér az arc többi részétől. Míg arcunk felületét zömmel faggyúban gazdag, vastagabb bőr fedi, a szemünk körül vékonyabb, érzékenyebb a bőr, s mivel itt nincsenek faggyúmirigyek sem, könnyebben kiszárad. Továbbá ez a terület hajszálerekkel sűrűn hálózott, ezért hajlamos a puffadásra. Ha ez nem lenne elég, a szemkörnyék arcunk egyik legsűrűbben mozgó területe - gondoljunk a nevetésre, a hunyorgásra, a mimikára! Ezekből adódóan is extra odafigyelést igényel.

Fotó: Shutterstock.com

Hiába mindenféle kozmetikai kence, a szemünkön visszatükröződik az életmódunk és a vitalitásunk: egyetlen, alvás nélküli éjszaka azonnal nyomot hagy, és másnap karikás, dagadt szemekkel ébredünk.

Az sem mindegy, hogyan alszunk, hiszen hiába pihenünk napi 9-10 órát, ha az nem megfelelő minőségű. A sugárzó tekintet érdekében a legfontosabb az este 10 és hajnali 2 óra közötti pihentető, mély álom.

A második legfontosabb, amit a ragyogó pillantásért tehetünk, a vitamindús táplálkozás. Szervezetünk vashiánya a szem alatti sötét karikákban nyilvánul meg legszembetűnőbben, de a C-vitamin és a folsav hiánya is hasonlóképpen jelenik meg.

Ezért fontos, hogy olyan ételeket fogyasszunk, melyek C-vitaminban, vasban és folsavban gazdagok. Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról se, mivel ennek hiányában bizony megjelennek a szárazsági ráncok.

A szemünket körülvevő bőr extra vékony, így hamar nyomot hagy rajta a mimika, a nevetés, a vele járó összehúzódások. Ám ha mindent megteszünk azért, hogy bőrünk kellően rugalmas legyen, akkor ezek a 'mimikai rácok' könnyen kordában tarthatók.

MASZKOK, PAKOLÁSOK
A szemkörnyékápoló krém használata mellett erre a területre is kaphatóak már maszkok, pakolások. De a drogériákban vásárolható kencék mellett otthon mi is könnyedén és pénztárcakímélően alkalmazhatjuk a közismert praktikákat.
- Talán az első szépségtrükk, amit minden kislány megtanul, hogy az uborkakarikák nemcsak salátába jók, hanem magas antioxidáns-tartalmuknak köszönhetően a fáradt szemet is gyorsan helyrehozzák.
- Egy éjszakára tegyünk két evőkanalat a mélyhűtőbe, majd reggel illesszük behunyt szemünkre a püffedtség leapasztására.
- A vörös, fáradt szemekre a kamilla vagy a mentatea a legjobb gyógyír. Akár teafőzetbe mártott vattakorongokról, akár kicsavart teafilterről legyen szó, a nyugtató hatás garantált.
Ahogy az arcunk bőréhez is meg kell találnunk az ideális hidratálókrémet, úgy a szemünknek sem elegendő, ha besétálunk a drogériába, és megvesszük az első, kezünk ügyébe akadó kenőcsöt.

Ha már szemkrémet vásárolunk, vegyük figyelembe a szemkörnyéki bőr állapotát, hogy milyen problémára keresünk krémet. Más hatóanyagot igényel a püffedt, sötét karikák elleni harc, és mást a megereszkedett bőr.

A legjótékonyabb hatóanyag, amelyért hálás lesz a szemünk, a koffein. A koffein bőrön alkalmazva antioxidáns és vízhajtó hatású, valamint átmenetileg a bőr simaságát eredményezi. Ne tévesszen meg bennünket a koffein szó, hiszen ha kávé, tea vagy energiaital formájában visszük be a szervezetünkbe, a narancsbőr első számú barátja lesz.

Krémek adalékanyagaként azonban halványítja a szem körüli fekete karikákat, és csökkenti a püffedést. Kávéval, kávézaccal, fekete teával azonban ne borogassuk a szemünket közvetlenül, mert ez megszínezheti bőrünket és iritációt okozhat. Inkább használjuk a készen kapható koffein tartalmú ápolószereket.

Érdemes megnézni a krém csomagolásán található INCI-listát és eszerint választani. Ha nem tudjuk eldönteni, milyen összetevőjű krém lenne számunkra megfelelő, kérjük ki kozmetikus tanácsát. Ha nem tapasztalunk problémát, elegendő, ha a nappali és éjszakai arckrémünkkel ápoljuk a szem környékének bőrét. 

Ami azonban nélkülözhetetlen, az a fényvédelem. Ezért egy fényvédő krémet és megfelelő védelemmel ellátott napszemüveget mindenképpen szerezzünk be!

Címkék: szem, karika, krém, koffein, ránc, szemkörnyék ápolás, pakolás, puffadas

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!