A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A nagy MI robbanás

A mesterséges intelligenciáról egyre többet hallunk, de valójában csak nagyon kevés ember érti pontosan, hogy miről is van szó. Viszont anélkül, hogy tudna róla, bizony nap mint nap használja. A mesterséges intelligenciát ugyanis (az MI-t vagy angolul AI-t ) olyan sok területen és annyi mindenre alkalmazzák ma már, hogy képtelenség lenne még felsorolni is.

Fotó: Shutterstock.com

Használják többek között az informatikában, egészségügyben, pénzügyi és gazdasági területeken, a reklámok tervezésében, adatgyűjtésekben a személyre szabott hirdetések megalkotásakor, a fogyasztói viselkedés elemzésénél, vagy az ügyfélkapcsolatok kezelésekor.

Mindenki használja

A legelterjedtebb alkalmazásait mindenki ismeri, aki internetet használ, szokott online vásárolni, esetleg zenét, filmet tölt le a netről. Az MI-t használja az összes mozicsatorna amikor ajánlásokat tesz neked olyan tartalmakról, amelyek hasonlóak azokhoz, amelyeket korábban kedveltél.

Amikor az online áruházak korábbi rendeléseid alapján felajánlanak neked olyan termékeket, amelyek érdekelhetnek, alapul véve az előző vásárlásaidat. Amikor a közösségi oldalaidon olyan hirdetések jelennek meg, amelyekre korábban rákerestél, vagy az olyan zenei szolgáltatók, mint a Spotify, ajánlanak neked zenéket, melyek illeszkednek az ízlésedhez.

Szinte minden internethasználó találkozott már az úgynevezett chatbotokkal, azaz virtuális asszisztensekkel is. Ezek olyan számítógépes programok, amelyek képesek beszélgetni az emberekkel.

Weboldalakon, alkalmazásokban, banki oldalakon, kormányfelületeken, ügyfélszolgálaton valószínűleg te is találkoztál felugró kérdéssel: segíthetek? S ha a megjelenő ablakba beírod a problémádat, kérdésedet, akkor ezek az úgynevezett chatbotok az előre beprogramozott válaszokat adják, sőt ma már képesek arra is, hogy az ügyfelek válaszaiból, kérdéseiből, javítsák ezeket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2024. évfolyama 2. számának 6. oldalán!)

Címkék: mesterséges intelligencia, mi, openai, ai, beszéd alapú célzás, bard, chat-gpt, gpt3, lamda

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!