A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A mókus és a kígyó

Volt egyszer, hol nem, volt egy mókus. Ja, és egy kígyó. A mókus vöröske volt, játékos és kedves, és imádott ide-oda ugrándozni a fákon, és hemperegni a fűben. Legszívesebben diót evett meg mogyorót, de egy kedves barátomtól tudom, hogy a csokit is igen szerette.

Fotó: Shutterstock.com

A kígyó (az én megítélésem szerint) félelmetes volt, ronda és sziszegős, ráadásul pszichopata sorozatgyilkos. Ő legszívesebben mókust evett. Persze beérte az egérrel, patkánnyal, nyuszival vagy kisebb vaddisznókkal is, de a mókus volt a kedvence. (A csoki nem érdekelte.)

A kígyó sokszor bújt meg egy bokorban, hátha arra jön a mókus. Imádta figyelni, ahogy ide-oda ugrál, és aprócska testét dobálja, mintha labda volna. A mókus nem szerette figyelni a kígyót, mert félt tőle. A dédnagymamája mesélte, hogy egyetlen harapása is halálos, de az is lehet, hogy nem a dédnagymamája, hanem a kollektív tudatalattija mormogott neki ilyen rémségeket a kígyóról.

A mókus valahonnan (na, ezt aztán senki sem tudja, hogy honnan) azt is tudta, hogy a kígyó nem úgy látja őt, ahogy ő látja a kígyót, hanem a hőmérsékletét látja. Ahol a mókus teste meleg volt, ott látta a kígyó, ahol kevésbé, például a farkán, ott nem látta, vagy csak halványan.

A mókus gyakran elmerengett ezen a furcsaságon, hogy a kígyó a hőmérsékletet látja, és nagyon nem szerette volna, ha megeszi őt. Ki akar egy olyan rémség bendőjébe kerülni, aki még csak nem is látja a csodaszép világot olyannak, amilyen?

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 5. számának 68. oldalán!)

Címkék: táncoló mókus, kígyótévesztő mókus

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!