A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A legszebb európai adventi vásárok

Évről évre megszavaztatják az utazási szakértőket arról, melyek Európa legszebb és legérdekesebb adventi vásárai. Más-más sorrendet állítanak fel, de a listán szereplő nevek nagyjából ugyanazok. Vannak állócsillagok, mint a híres német vásárok, de vannak új üstökösök is, amelyek egyre nagyobb nevet szereznek maguknak.

Fotó: Shutterstock.com

Nem kis munka eredménye, hogy Budapest is a legjobbak között van évek óta. Így, aki nem utazhat messzebbre, a Vörösmarty téren és a Bazilika előtt megtalálhatja e vásárok jellegzetes elemeit, a kézművestermékeket és a helyi karácsonyi ételeket. És persze a türelmes, ezerszínű, kíváncsi tömeget, amely legalább olyan látványosság, mint az ajándéktenger.

Bécsi adventi vásárok - november 17-től december 26-ig, naponta 10 órától 21.30-ig

Minden karácsonyi vásárok őse a bécsi, az egykori „Decemberi Vásár”, amiről már 1294-ben feljegyzés született. A tradíció olyan erős, hogy csak ez az esemény évente hárommillió embert vonz a városba az egész világról. Szerencsére a tömeg szétoszlik, mert Bécsben a vásár fogalma valójában húsz különböző rendezvényt jelöl.

Az egyikről általában elláthatunk a másikra, így a látvány, a hangok és az illatok folyamatosan kalandra csábítanak. A Rathausplatzon megrendezett Christkindlmarkt a leghíresebb vásár. Ide főleg a gyerekes családokat várják, mert a kicsiket számtalan játéklehetőség várja a 144 stand nagy részén, és van kisvasút meg egy 8000 m2-es korcsolyapálya is.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 12. számának 64. oldalán!)

Címkék: prága, budapest, németország, bécs, adventi vásár, krakkó, nürnberg, zágráb

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!