A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A királyi család titkai. Életük előre megírt forgatókönyv?

A legtöbb ember azt gondolja, hogy a brit királyi család tagjának lenni fantasztikus lehet. Pompa, gazdagság, főúri kastélyok, csodálatos ékszerek, ruhák, hintók, lovak, kutyák és szolgálók serege. Micsoda gond nélküli élet! Csak kevesen tudják, hogy a királynő és leszármazottainak élete valójában előírások, ceremóniák hálójában, ősi díszletek és szokások között zajlik. II. Erzsébet nemrégiben bekövetkezett halálával a királyi ház is új fordulópont előtt áll.

Fotó: Shutterstock.com

Egyáltalán nem tehetik azt, amit szeretnének. Keményen dolgoznak. Nem élhetnek úgy, ahogyan kedvük tartja. Szabályok, kötelességek tömege írja elő, mikor, hol, hogyan kell megjelenniük. Lássuk a legérdekesebbeket.

Hogyan kell öltözködni?

A királyi családnak szigorú öltözködési szabályokat kell betartania. Az öltözéknek nagyon egyszerűnek kell lennie, de csak drága anyagokból, jó szabással készülhetnek. Erről a leghíresebb divatházak tervezői gondoskodnak. Nyilvános eseményeken nem jelenhetnek meg hétköznapi ruhában.

A férfiaknak hivatalos rendezvényeken katonai egyenruhát kell viselniük. Ezért viselt mind Harry, mind Vilmos herceg katonai ruhát az esküvőjük napján. Azonban Harry, mivel azóta már lemondott királyi előjogairól és kötelességeiről, Erzsébet királynő temetésén már öltönyben volt jelen.

A királynő nem azért viselt feltűnő színű ruhákat, mert ez tetszett neki, hanem azért, hogy könnyű legyen észrevenni a tömegben. Vagyis szándékosan, előírásszerűen. Az uralkodó tudta, hogy a közönség azért van ott, hogy megpillanthassa őt, és ezek az élénk színű ruhák, kosztümök és kalapok megkönnyítették a megtalálását. Ki kellett tűnnie ahhoz, hogy az emberek azt mondhassák: „Láttam a királynőt”.

Az epsomi derbin
Fotó: Shutterstock.com

A nőknek ajánlott, hogy szoknyájuk térd alá érjen, tiltott a mély dekoltázs, de a harisnya viselése is elvárás. Ezeket a szabályokat azért a hercegnők manapság már gyakran megszegik. Miniszoknyában azonban soha nem lehet látni őket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 11. számának 22. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!