Ridikül Magazin logo

A hegedű és egymás szerelmesei

Dark Chocolate, a tibeti spániel éppen azon van, hogy gazdáinak ne sikerüljön őt rugalmasan elszakítaniuk egy darabka csokoládétól. A hegedűművész házaspár váltig állítja, hogy ilyet otthon a kutya nem csinál, de én azért erre nem vennék mérget, rutinja van a kunyizásban. Kokas Katalinnal és Kelemen Barnabással az Írók Könyvesboltjában találkozunk - ennek később még jelentősége lesz - és igazából nem is hárman vagyunk, majdnem négyen, hiszen nemsokára megszületik a harmadik gyermek a Kelemen családba a 13 éves Hannához és a 9 éves Gáspárhoz.

Kokas Katalin, Kelemen Barnabás és Olga
Fotó: Draskovics Ádám

’Pont valamilyen gyerekveszekedés-hangulat volt, amikor Barnabással odamentünk hozzájuk, hogy szeretnénk nektek mondani valamit a papával. Hanna lányom ránk nézett, és azt kérdezte: »Mama, te kisbabát vársz?« Mi meg sem tudtunk szólalni, és akkor Gazsi rám nézett, hogy ez most komoly? És elsírta magát.

Gazsi amúgy nagyon tud bánni a nőkkel, már négyévesen beudvarolta magát Katalinhoz ezzel a szöveggel: ’Mama, hogy lehetnek ilyen szerelmesek a szemeid? Hogyan fogok tudni így másba beleszerelmesedni?’ A családi felállás tehát most egy kicsit megváltozik, de Gazsi már nem annyira kisfiú, hogy ebben a státuszban szeretne fürdeni, inkább példamutató báty akar lenni, aki vigyázni fog a kistesójára.

’Nem tudjuk, hogy fiú lesz-e vagy lány – mondja Kelemen Barnabás. – Gazsi azt szeretné, ha fiú lenne, mert akkor majd megtanítja focizni, abban nálunk ő a fenomén. Azért volt már olyan, hogy sikerült szögletből puskásan becsavarnom a labdát a kapuba a Haladás edzőpályáján. Mondta is a pályaügyelő, hogy na, megy ez, művész úr…’

Katalinról köztudomású, hogy alapjáraton is tartós elemmel működik, így van ez most is, csörög a telefon, hiszen június 10-én indul a Barnabással együtt megálmodott Fesztiválakadémia Budapest mesterkurzusokkal, sztárszólistákkal és Magyarország első korosztályos nemzetközi hegedűversenyével. Kíváncsi voltam, hogy a pocaklakó vajon mit hallgatott az elmúlt hónapokban.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 23. számának 36. oldalán!)

Címkék: koncert, zongora, hegedű, kocsis zoltán, zeneakadémia, állapotos, színitanoda, kelemen barnabás, fesztiválakadémia, pocaklakó

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!