A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A halál mindig is rejtély marad

Vörös Ákos PrAkash magyartanárból vált hosszú évek, évtizedek munkájával spirituális tanítóvá, terapeutává, jógivá, felébredett mesterré.

Fotó: Samadhi

– Mi az igazság a halálról, a halál utáni létről?  

– A halál a végső nagy ismeretlen. A misztérium. Bármit is tudunk, sejtünk róla, mindig is rejtély marad. Az emberi elme azonban nagyon nehezen viseli, ha nem tud valamit. A hiányzó részleteket hajlamos képzelt elemekkel pótolni, így irreális világképek alakulnak ki.

Az elme másik kedvenc szenvedélye viszont a kételkedés, amely minden szokatlan ismeretet, sejtést megkérdőjelez, megtagad, semmibe vesz. A haláltól való félelmek legfőbb oka az, hogy nem tudhatunk semmi biztosat arról, ami utána következik.

A részletes teóriák, amik leírják, hogy a lelkeket milyen „irodákon” át küldik a Földre valamilyen tapasztalat megszerzése céljából, alighanem fantáziajátékok csupán, melyekkel néhány embertársunk elméje próbálja kitömni az Ismeretlen félelmetesnek tűnő, üres tereit.

– Nem is kellene félnünk a haláltól?

– Minden ősi közel- és távol-keleti rendszer a tudatos halálra készít fel. A szufik, a Közel-Kelet beavatottjai szerint az élet legfontosabb pillanata a halál, amely ebből a szenvedésekkel teli, korlátozott világból a magasabb szintekre való továbblépést teheti lehetővé. 

Az élet ezért felkészülés a legnagyobb vizsgára, a halálra. Olyannyira, hogy sok szufi szerzetes megássa a saját sírját a sivatagban, és néha belefekszik, elpróbálja a végső pillanatot.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2017. évfolyama 30. számának 31. oldalán!)

Címkék: halál, misztérium, élet a halál után, spirituális tanító, szufi, tűzjárás

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!