A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A divatvilág nagyasszonyai 2/1 - Patricia Field

Néhány héttel ezelőtt Anna Wintour nyitotta a divat nagyasszonyairól szóló cikksorozatunkat. Utazzunk tovább a nagyvilág kifutóján, és jöjjön újabb két - nem mindennapi - egyéniség.

Meryl Streep és Patricia Field Az ördög Pradát visel forgatásán
Fotó: PuzzlePix

'Szerintem a trendek szolgai követése elnyomja az egyéniséget. Épp ezért nem javaslom, hogy akár egynek is bedőlj. A legszívesebben betiltanám magát a kifejezést is!' 

Így vélekedik a divatról a híres divat- és jelmeztervező ikon, az 1942-ben született amerikai Patricia Field. Őt igazán nem lehet megvádolni sem trendkövetéssel, sem visszafogott öltözködési stílussal. A lángvörös hajú hölgy a vörös szőnyegen ugyan szeret szexis darabokban vonulni, de mint mondja, "hétköznap sokkal jobban kedvelem a kényelmes flipflopból, pólóból és farmerből álló viseletet".

A húszas éveiben nyitotta meg első üzletét Manhattanben, ezzel indult be a divatkarrierje. Egy közös munka során, 1995-ben barátkozott össze Sarah Jessica Parkerrel, ami az anyagi helyzetét is előnyösen megváltoztatta. Mindannyiunk Carrie-je és a Szex és New York-sorozat producere felkérték ugyanis, hogy tervezze meg a sorozat ruháit. Ezért a munkájáért Fieldet ötször jelölték Emmy-díjra – egyet el is nyert.

Az ördög Pradát visel című filmbe megálmodott ruháit elismerendő, Oscar-díjra jelölték a legjobb jelmeztervező kategóriában 2006-ban. Napjainkban televíziós produkciók és filmek jelmeztervezőjeként dolgozik. Jól érzi magát a bőrében, s korára fittyet hányva ma is a feszes, a domborulatokat jól kiemelő öltözeteket kedveli. 

Címkék: divat, manhattan, szex és new york, divattervező, sarah jessica parker, patricia field, az ördög pradat visel, jelmeztervez

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!