A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

A csillogás, a felhajtás nem esik jól, a szeretet igen

Miközben vitathatatlanul napjaink egyik legnépszerűbb és legkeresettebb színésznője, a sztárság kelléktárának nagy részére nem tart igényt. A színpadon és kamerák előtt művész, a magánéletben azonban szándékosan és amennyire csak lehetséges, civil és "hétköznapi" - a szó természetes, flancmentes értelmében. A titkait megőrzi magának. (És nem csinál úgy, mint ha ez nem így lenne.) De szívesen mesél arról, milyen az élete, milyen ma az élete egy színésznőnek, akit Balsai Móninak hívnak.

Balsai Móni
Fotó: Pitrolffy Zoltán

Tele a naptárad. Fel is sóhajtottál, amikor időpontot keresgéltünk, hogy ez az átkozott rohanás mindig! Mi hajszol, miért vállalsz ilyen sok feladatot magadra? Munkamánia, maximalizmus, harc a megélhetésért? Mi adja a svungot?

Mindez együtt. Nemcsak nekem, mindenkinek, ilyen a világ. Kevesen élnek meg egy munkahelyből. A színházban ráadásul nincs ünnepnap, nincs szabadság, amit ki lehetne venni. Régen volt a nyár nekünk, ma már az sincs, ahhoz hogy előbbre juss, és pénzt is keress, dolgozni kell.

A szórakoztatóipar olyan, hogy amikor más pihen, mi dolgozunk. Amikor meg más dolgozik, mi akkor is dolgozunk, hiszen akkor próbálunk. Két évvel ezelőtt a szabadúszást választottam, ez olyan, mint ha nulláról kezdenél mindent.

Pedig az alkotáshoz pihenni, töltekezni kell. Hogy nem égsz ki?
Nem tudom, néha azt érzem, ki vagyok égve.

Van egy kép az emberek fejében arról, milyen a színészek élete. Ehhez képest?
Bohémságot, lazaságot kötnek hozzánk, ehhez képest fegyelmezett, furcsa, aszkéta életünk van. Ahhoz, hogy héttől tízig ugrálj, nem lehet bablevest ebédelni. Ha nem alszol eleget, fáradt leszel, és nem fogsz tudni koncentrálni.

És bármi történjék is veled, nem őrülhetsz meg. Az életveszélyes. Ha például dühös vagy, nem viheted be a dühödet egy verekedős jelenetbe, hogy aztán padlón maradjon a másik.

A pályakezdő színész tipikus hibája, hogy eszetlenül csinálja a dolgokat, mert nagyon „érez”. Aztán megtanulja kezelni az ember önmagát és a lelkét.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 5. számának 10. oldalán!)

Címkék: játék, színészet , elvonulás, csillogás, balsai móni, felhajtás, színészi munka, harsányság

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!