A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

6 Bond és 40 lány

Már csak napok kérdése, és a rajongók áhítattal merülhetnek el a leghíresebb akcióhős, a 007-es kódszámú angol szuperkém, James Bond legújabb kalandjaiban. Ha hiszik, ha nem, ötvenhárom esztendeje hódít a filmvásznon az újra és újra a világ megmentésén fáradozó, s eddig még mindig sikerrel járó elegáns charmeur.

Timothy Dalton és Maryam d'Abo

1962. október 5-én igazította meg először csokornyakkendőjét Bondként Sean Connery, s az azóta eltelt fél évszázadban hat 007-es tette ugyanezt a nélkülözhetetlen, filmenként legalább egyszer viselt szmokingban. Már a sorozat első részében, a Dr. Noban kialakult az a patent is, hogy filmenként Bondnak két gyönyörű partnernője van, egyik az ő oldalán, a másik pedig ellene harcol. De epizódonként több nőnek csapja a szelet az aktuális James, így Bond-lányból jóval több van, mint főhősből: legalább negyven hölgy kering a hat főszereplő körül.

Sean Connery hat Bond-filmben volt 007-es; első gyönyörű partnere Ursula Andress volt, mellette az angol Sylvia Trench lépett színre. A Dr. Noban, neki mutatkozott be először e szavakkal: „Bond. James Bond”.

A második Bond közel sem volt olyan sikeres, mint az első: George Lazenby fizikai tulajdonságai – a legjobban fizetett férfi modellek egyike volt a '60-as években – nem párosultak színészi tehetséggel.

Roger Moore volt a következő szuperkém, és nem is okozott csalódást. 1973 és 1985 között hét filmben játszotta az ügyeletes jófiút, olyan partnerek oldalán, mint Jane Seymour és Britt Ekland. Az egyik legemlékezetesebb filmben, az 1974-es Az aranypisztolyos férfiban játszott a svéd Maud Adams, az egyetlen Bond-lány, aki két filmben is főszerepet kapott.

Maryam d'Abo naiv csellóslányt alakított az 1987-es Halálos rémületben című filmben, ahol már egy új James Bond: Timothy Dalton szerepelt. Kétszer bújhatott a híres szmokingba, de az elegáns ruhadarab ellenére inkább játszott vad akcióhőst, mint a sokak által szeretett könnyed charmeurt, így gyorsan átadta a stafétabotot egy szívtipró Bondnak, Pierce Brosnannak.

Brosnannak két olyan partner is jutott, aki nemcsak szépségével, de tehetségével is hódított mellette: az 1999-es A világ nem elég egyik jelenetében a franciák büszkesége, Sophie Marceau, a másik Halle Berry, aki  a 2006-os Halj meg máskor!-ban az első Bond-lány, Ursula Andress előtt tisztelgett „jelmezében”, a bikinijére erősített késsel.

A kissé darabos arcú, szépnek nehezen mondható Daniel Craig 2006-ban vette át a szerepet, és a most moziba kerülő negyedik Bond-filmje lesz az utolsó – legalábbis a közelmúltban tett nyilatkozatai szerint. Az Oscar-díjas Sam Mendes immáron másodszorra rendez Bond-filmet a 2012-es Skyfallt követően. A Spectre című filmben a legújabb Bond-lány Monica Bellucci lesz.

Címkék: film, james bond, 007, sean connery, bond-film, bond-lányok, roger moore, danel craig, timothy dalton, pierce brossnan, george lazenby

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!