A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Zöldben zöldebb az élet!

Emlékeznek még, milyen volt, amikor az ablakon kinézve nemcsak a szürke ködöt, a fák kopár ágait és az ősszel össze nem szedett lomb vádlóan sötétbarna kupacait láttuk? Amikor még fű nőtt ott, ahol most bokáig merülünk a latyakban? És harsogott a zöld ezer színe? Zöld! Megvan?

Fotó: Shutterstock.com

A zöld az élet színe, és ilyenkor télen úgy, de úgy tud hiányozni! Csempésszünk hát életet a lakásba sok-sok zöld növénnyel, hisz talán még soha nem örvendett ekkora népszerűségnek a zöldnövény-dekoráció.

A növényeket pedig sokféleképpen elrendezhetjük, a növénytárolókat pedig a berendezés jellegéhez igazíthatjuk. A minimalista dizájnhoz éppúgy megtalálhatjuk a megfelelő növénydekorációt és kaspót, mint a country stílushoz, a skandináv letisztult formákhoz, vagy egy gazdag neobarokkhoz. 

És minden stílusba életet és otthonosságot visznek a szobanövények – különösen, ha olyankor virágoznak, amikor odakinn csak a szürkeség honol.

A karácsonyi kaktusz és a mikulásvirág - télen virágzó növényeink

Ki ne csábult volna még el egy virágba borult karácsonyi kaktusz láttán? Vigyázzunk azonban, mert a nálunk telente kapható virágzó szobanövények Közép- és Dél-Amerikából, illetve Afrikából származnak, és az ottani fény- és csapadékviszonyokat igénylik ahhoz, hogy szépen fejlődjenek, virágozzanak.

Nagyon nem mindegy, hová tesszük őket a lakásban - elég-e ott a fény, vagy túl sok, fűt-e alájuk a radiátor, vagy süvít-e időnként a huzat. A fokföldi ibolyát könnyű megölni azzal, ha nem alulról öntözi az ember, a korallvirágot meg azzal, hogy pont annyi vizet kap pont ugyanakkor, mint a többiek.

A kaktusz eldobálja a virágait, ha csak egy méterrel elmozdítjuk, a mikulásvirágot pedig csak a legprofibbak tudják még egyszer virágzásra bírni - már ha azt nevezzük virágzásnak, amikor szép piros felleveleket hoz jelentéktelen kis virágai körül.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2018. évfolyama 1. számának 36. oldalán!)

Címkék: zöld, fűszernövények, mikulásvirág, leander, karácsonyi kaktusz, fokföldi ibolya, zöldövezet, olvasósarok, társalgó, agglegénypálma, filodendron, bugainvillea, banánfa

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!