A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Telefonnal a világ körül

Emma sportos, negyvenes, kétgyermekes anyuka. Nincs állásban, de terebélyes családja annyi feladatot ad neki, hogy estére, mire végleg hazaér, negyedórába telik, mire kifújja magát.

Fotó: Shutterstock.com

Miért szaladgál egész nap? A gyerekek különböző és távoli iskolákba járnak, édesanyja beteg, kórházról kórházra cipeli, férje hét közben külföldön, az ő ügyeit is képviselni-intézni kell, no és a sport, mert arról nem mond le. Emma fut, a napi minimuma tizenkét kilométer.

Életét telefonon szervezi. Hétköznap és ritka vakációi alatt is. Emma és régi barátnői kiharcolták a családban, a munkahelyen, hogy évente egy hetet együtt tölthessenek valami távoli, napos vidéken, ahol alaposan átbeszélhetik életüket. Erre így készülnek fel.

Keress, foglalj szállást!

„Beülünk egy étterembe, és mindenki előadja az ötletét – avat a részletekbe Emma. – Hogy menjünk Szicíliába, Mallorcára vagy éppen Korfura. Mindenkinél ott a telefonja, így rögtön utána tudunk nézni a helyszíneknek.

Az a legfontosabb, hogy fürdés-napozás után egy jót lehessen sétálni a városban, nem árt, ha a nevezetességek mellett vannak érdekes boltok is…”

A helyszín kiválasztása a TripAdvisorral kezdődik. „Ezt a programot használjuk az utazási cél kiválasztására. Szerintem mindenki ismeri. Az Advisor rögtön belevág a téma közepébe, rengeteg fényképet mutat, felsorolja a legfőbb nevezetességeket, és ha ez nem elég, akkor mutat újabb érdekes helyszíneket.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 44. oldalán!)

Címkék: skype, airbnb.com, messenger, google térkép, okostelefonnal szállást keresni, telefonos applikációk nyaraláshoz, uber, taxify, waze

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!