A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Taylor Swift mintha a naplóját énekelné meg gyerekkorától kezdve

Taylor Swift mindössze 16 éves volt, amikor felfigyelt rá a világ. A 32 éves, tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő szinte a közönség szeme előtt cseperedett tini lányból fiatal nővé. De mégsem követte Britney Spears példáját. Nem híresült el a balhékról és a botrányokról, ő "csak" dalokat írt és énekelt.

Fotó: Shutterstock.com

Taylor 1989. december 13-án Pennsylvaniában született. Negyedik osztályos korában megnyert egy nemzeti költészeti versenyt, ahova egy háromoldalas verset írt, így tehetsége korán megmutatkozott. 10 évesen már dalokat írt, karaokeversenyeken, vásárokon, fesztiválokon énekelt. 12 évesen profi szinten gitározott, és ontotta magából a dalokat.

Az elhivatottság nem is fejezi ki kellően, hogy milyen volt gyerekként. 15 évesen egy lemezszerződést is visszautasított, mert nem engedték, hogy a saját számait vegye fel.

Az operaénekes nagymama volt az inspiráció

2006-ban debütált a Tim McGraw című száma, mely a listák előkelő helyein szerepelt, és amely meghozta neki az ismeretséget és a sikert. Debütálóalbuma Taylor Swift címmel jelent meg 2006-ban a Big Machine Records gondozásában. Ezzel Amerikában beindult a Taylor Swift őrület, hiszen egyedi volt a stílusa és hatalmas alázat van benne a zene iránt, melyet a rajongók azonnal elkezdtek értékelni.

Legnagyobb zenei példaképe egyébként Shania Twain és a nagymamája. Bár a nagyi professzionális operaénekes volt, Taylor inkább a countryzene felé húzott. 2009-ben a Love Story című száma volt az, amelyért a countryzene történetében a legtöbben fizettek, hogy letöltsék.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2022. évfolyama 8. számának 8. oldalán!)

Címkék: taylor swift, grammy-dí, country-pop énekesnő, tim mcgraw, valentin-nap szereplője

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!