A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Taylor Swift mintha a naplóját énekelné meg gyerekkorától kezdve

Taylor Swift mindössze 16 éves volt, amikor felfigyelt rá a világ. A 32 éves, tizenegyszeres Grammy-díjas amerikai country-pop énekesnő szinte a közönség szeme előtt cseperedett tini lányból fiatal nővé. De mégsem követte Britney Spears példáját. Nem híresült el a balhékról és a botrányokról, ő "csak" dalokat írt és énekelt.

Fotó: Shutterstock.com

Taylor 1989. december 13-án Pennsylvaniában született. Negyedik osztályos korában megnyert egy nemzeti költészeti versenyt, ahova egy háromoldalas verset írt, így tehetsége korán megmutatkozott. 10 évesen már dalokat írt, karaokeversenyeken, vásárokon, fesztiválokon énekelt. 12 évesen profi szinten gitározott, és ontotta magából a dalokat.

Az elhivatottság nem is fejezi ki kellően, hogy milyen volt gyerekként. 15 évesen egy lemezszerződést is visszautasított, mert nem engedték, hogy a saját számait vegye fel.

Az operaénekes nagymama volt az inspiráció

2006-ban debütált a Tim McGraw című száma, mely a listák előkelő helyein szerepelt, és amely meghozta neki az ismeretséget és a sikert. Debütálóalbuma Taylor Swift címmel jelent meg 2006-ban a Big Machine Records gondozásában. Ezzel Amerikában beindult a Taylor Swift őrület, hiszen egyedi volt a stílusa és hatalmas alázat van benne a zene iránt, melyet a rajongók azonnal elkezdtek értékelni.

Legnagyobb zenei példaképe egyébként Shania Twain és a nagymamája. Bár a nagyi professzionális operaénekes volt, Taylor inkább a countryzene felé húzott. 2009-ben a Love Story című száma volt az, amelyért a countryzene történetében a legtöbben fizettek, hogy letöltsék.

Színésznőként is kipróbálta magát

Fotó: Shutterstock.com

Mindössze 18 éves volt, amikor megválasztották az év énekes/dalszerzőének, így ő lett minden idők legfiatalabb előadója, akinek addig odaítélték ezt a díjat. Az albumokkal nem állt le, bármelyik bármikor jelent meg, szinte azonnal a toplisták élére ugrott. Az első kislemez dala, a Change a 2008-as pekingi olimpia egyik dala volt. Emellett az NBC zenéjeként is számontartják. Ám Taylor itt sem állt meg, színésznőként is ki akarta próbálni magát.

Feltűnt a Jonas Brothers egyik filmjében, de szerepelt a CSI sorozatban és a Hannah Montanában is, ahol végül is saját magát kellett alakítania. A Valentin-nap című filmben pedig olyan sztárok mellett láthattuk, mint Bradley Cooper, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Jessica Alba vagy Patrick Dempsey. Sőt, a nagy sikerű Éhezők viadalához is kapcsolódik a neve, de ebben már visszatért a zenéhez.

„Na és mi a helyzet a pasikkal?”

Fotó: Shutterstock.com

Egy sztár, egy amerikai sztár esetében megkerülhetetlen a dolog, hogy ne legyen folyamatosan terítéken a magánélete. Az énekesnő tett is róla, mert elég sűrűn változtak mellette a partnerek, és volt egy-két híres is.

2008-ban egy rövid ideig járt Joe Jonas énekessel, egy évvel később már Taylor Lautner barátnője volt, majd ugyancsak egy év elmúltával már Jake Gyllenhaal színésszel járt. 2012 júliusában John F. Kennedy unokaöccsével, Conor Kennedyvel alkottak egy párt, de ez sem tartott sokáig, még abban az évben szakítottak is. Járt a One Direction egyik énekesével, Harry Stylesszal is, de mostanra úgy tűnik, révbe ért.

A The Sun című brit bulvárlap arról ír, hogy Taylor Swift és Joe Alwyn hónapok óta jegyben járnak. Az énekesnő és színész párja az eljegyzés hírét csak a hozzájuk legközelebb álló családtagjaikkal és barátaikkal osztották meg, és nem is tervezik a nagy nyilvánosság előtt bejelenteni azt.

Swift állítólag csak ’zárt ajtók mögött’, otthon viseli az Alwyntől kapott gyűrűt. Egyébként öt évvel ezelőtt kezdtek randizni, és jelenleg Londonban élnek. Kapcsolatuk erőssége, hogy a munkában is támogatni tudják egymást. Alwyn több dal szerzésében közreműködött az énekesnő legutóbbi két albumán, igaz csak álnéven, William Boweryként.

Taylor egyszer azt nyilatkozta, hogy a dalai nagy részét a vele történt események ihlették és ihletik a mai napig, ezért a zenéje olyan, mintha a naplója lenne. „Aki meghallgatja a zenémet, megtudja, mi történt velem az elmúlt években, hogy milyen vagyok és hogyan érzek” – mondta az énekesnő, aki karrierjében már jó ideje a helyén van, de úgy tűnik, végre a magánéletben is boldog.

A szerencsehozó szám

Fotó: Shutterstock.com

Az énekesnő a hírek szerint babonás, de nem fél a 13-as számtól. Sőt, kifejezetten a kedvence, hiszen 13-án született, a 13. szülinapja éppen péntek 13-ra esett, és első albuma pedig 13 hét alatt lett aranylemez. Taylor rajong az amerikai fociért, kedvenc csapata a Minnesota Vikings, mely speciálisan csak neki készített egy mezt, naná hogy 13-as számmal.

Címkék: taylor swift, grammy-dí, country-pop énekesnő, tim mcgraw, valentin-nap szereplője

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!