A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szuperhősök márpedig léteznek

Attól kezdve, ahogy gyermekünk elindul, a képregényekben szereplő szuperhős figurához hasonlóan bármikor és bárhol képes feltűnni az adott tartózkodási helyén belül. Gyakorlatilag több, egybegyúrt fantáziafigurát testesít meg, hiszen képes láthatatlanná válni és teleportálni is.

Fotó: Shutterstock.com

Csanád gyakran meglep, sőt megdöbbent minket azzal, ahogy hirtelen feltűnik mögöttünk, mellettünk úgy, hogy pár pillanattal azt megelőzően még a szobájában békésen játszott valamivel.

Azt hiszem, a pedagógusokhoz és a hidasgyíkhoz hasonlóan kénytelen leszek magam is egy harmadik hátunk mögé látó szemet kinöveszteni. (A feleségemnek amúgy már van, ugyanis ő óvodapedagógus.)

Addig viszont marad a megdöbbenés és az ijedség, amikor majdnem rálépünk, esetleg fellöknénk Csanádot, aki a birkózásból is jól ismert mögékerüléseket hajt végre azzal a változattal, hogy ő egyből mögöttünk jelenik meg.

Ezenfelül azért jó híreim is vannak. Tovább bővült a gyermek leendő foglalkozásainak repertoárja. Feltehetőleg most a lakberendezői pálya kezdte érdekelni, hiszen ezt gyakorolja intenzíven.

Korábban említettem, hogy a könyvek nagy rajongója, ami nem múlt el, ám ezúttal már nem a földre dobálja, hanem egy kupacba rendezi őket, legtöbbször a nappalink dohányzóasztalára.

Ezt erőszeretettel teszi mások lakásában is, amit karácsonyi családlátogatások alatt is bőszen gyakorolt, teszem hozzá, osztatlan sikerrel.

Azonban, ha ez a művészi vonal mégsem feküdne neki később, akkor az ennél jóval földhözragadtabb logisztikában, szállítmányozásban is lesz keresnivalója. Ugyanis szintén előszeretettel helyez el a könyveken túl más tárgyakat is az eredeti helyükről egy általa kiválasztott pontra.

A kisebb fazekak, műanyag konyhai tárolóedények prioritást élveznek. Most biztos sokan kérdezik, vajon miért adjuk oda neki. Jelentem, nem adjuk, Csanád profi betörőként kifigyelte, hogy hol mit tartunk, és a fiókok kinyitása már nem okoz neki megoldhatatlan feladatot.

Jelenlegi harmadik pályaválasztása az elektromossággal kapcsolatos. Azt még nem igazán látni, hogy villanyszerelő, informatikus, netán erősáramú mérnök rejlik-e benne.

Az biztos, hogy a legapróbb tárgyakat is nagy kedvvel igyekezne a konnektorba helyezni, de szerencsére feltalálták már a gyermekzárat ebből is, mi pedig előrelátó szülőként felszereltük a lakást ilyen eszközökkel.

Azonban nem csak bedugni szeretne dolgokat a fali áramforrásokba, de az abban lévők kihúzása is boldogságot okoz neki. Például míg e sorok megíródtak, nagyjából nyolc-tíz alkalommal akarta a laptopom adapterét kihúzni, de inkább kitépni a konnektorból.

Én persze jeleztem neki, hogy ezt nem szabad, ám ő innentől inkább játéknak, kihívásnak vette a dolgot, így küzdöttünk egy kicsit, miközben én egyre feszültebbé, ő pedig egyre boldogabbá vált.

Végül kissé lesajnáló vigyorral jelezte, hogy akkor pukkadjak meg, ha nem akarok vele játszani, és a könyvespolc felé vette az irányt, hogy egy újabb művészi feladattal küzdjön meg. Én pedig milyen ember is lennék, ha elnyomnék egy bimbódzó tehetséget.

Címkék: jár a gyerek, szuperhősök, gyerekzáras konnektor, elektromos szakember, logisztikus

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!