A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szerelemben, karanténban

Nyár volt, vagy inkább tavasz. És szerelem. És szabadság, mert aki főiskolára felvételizett, annak tanulnia kellett, és akinek tanulnia kellett, az kivehetett fizetés nélküli szabit.  

Fotó: Shutterstock.com

Ő meg én, meg a tinédzser éveink vége, meg ugyanazok a zord jegyzetek, polgazd, töri, ugyanaz a főiskola, ugyanannak a sikernek a képzete, ugyanaz a (tankönyvekkel lesúlyozott) szabadság.

A szülők is jóváhagyták, hisz abszolút érthető, ha már együtt járunk, és ha már ugyanarra a szakra jelentkezünk, hogy együtt is tanulunk, és ehhez együtt is kell lennünk, méghozzá éjjel-nappal, ugye, mert sok a tétel és kevés az idő.

Még szép, hogy odaadták a nyaralót. Kis faház a világ végén, fűtés nincs, de minek is, hisz tavasz van, izzó tudomány meg szerelem.

Volt villany. Konyha az nem volt. Csak egy kerek kis izzólap a földön, tapsoltunk, amikor felforrt rajta a teavíz. Fürdőszoba. Na, az sem volt. Volt viszont egy nagy kék lavór, meg rengeteg pók is. A lavórban. Meg fabudi a kertben. És volt víz. A kútban.

Volt két ágy is, L alakban, közéjük döntve vagy hat ásó, kapa. Nagyharang nem volt. Csak sarló és kalapács. (Mobil és internet? Mi az?) De volt még napfény, lágyan pislákoló, ígérgető, huncutkodó. Meg egyre több felhő.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2020. évfolyama 5. számának 35. oldalán!)

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!