A Ridikül Magazin megrendeléséhez kattintson erre a sávra!

Ridikül Magazin logo

Szelíd motorosok

Amikor gyereke lesz az embernek, mindent másképp lát, mint korábban. Ami az előzőekben gyerekesnek tűnt, az most már elfogadható és természetessé válik. Nagyobb megértéssel viszonyul a dolgokhoz.

Fotó: Shutterstock.com

Ismerik azokat a kisgyermekeknek készített autókat és motorokat, melyekkel a kicsik száguldoznak? Csanád fiamnak mindkettőből van egy-egy. Ezzel nem is lenne probléma, ám mostanság igencsak rászokott a motorozásra – főként a lakásban.

Olyan lett számára a motorja, mint a honfoglaló magyaroknak a ló, a nap nagy részét rajta tölti. Járja a 68 négyzetmétert, begurul minden szobába, helyiségbe, amiből sok nincs, azonban ez megunhatatlan szórakozás, teszem hozzá, szerencsére. Ha a feleségem engedné, akkor a motoron is enne…

Ez még mindig nem akut probléma, mert szerencsére jól kifárasztja magát, és így általában nyugodtabbak az éjszakáink.

A gond az, hogy nem szereti egyedül róni a jelképes utakat, azaz otthonunkat, ezért engem kér fel, vagy inkább utasít, hogy tartsak vele. Ez a következőképpen néz ki. Én a laptomom előtt ülök, és dolgozom. Csanád felbukkan a motorján, és megfogja a kezemet.

Egy keveset gügyög is mellé, szerintem olyasmiket mond, hogy hagyd már a melót, apa, és gyere, vár ránk az országút, várnak minket a kalandok. Pontosan tudom, hogy igaza van, ezért olykor engedek a csábításnak.

(A teljes cikket elolvashatja a Ridikül Magazin 2019. évfolyama 6. számának 72. oldalán!)

Címkék: kisgyerek, apuka a kisgyerekkel, mini robogó, motorozás a lakásban, séta a játszótérre

Még nincs hozzászólás

Szóljon hozzá!


Az ide beírt név jelenik majd meg a hozzászólásánál!

Az ide beírt emailcím nem fog megjelenni a hozzászólásban, kizárólag az esetleges válaszhoz tároljuk!

Figyelem! Az ide beírt szöveg minden látogatónk számára látható lesz!

A ridikulmagazin.hu site adminisztrációs és moderálási alapelveibol eredoen elofordulhat késés a beküldés és a megjelenés között!